FANtv-nl-logo-mobile

Gratis fotobewerking voor experts

De meeste gratis fotobewerkingsprogramma's bieden alleen basis-bewerkingen, maar met de gratis open source Photivo software kan ook de expert zich uitleven.

photivo downoad

Onder basisfuncties verstaan we contrast aanpassen, rode ogen wegwerken, bijsnijden, enz. Dat kan Photivo ook allemaal, maar de mogelijkheden van deze open source software gaan veel verder.

Wel is de bediening van Photivo even wennen. Deze fotobewerkingssoftware kan veel maar heeft geen standaard-bediening. Je mist hier de standaard knoppenbalk met menu's. Maar alles went, ook het werken met Photivo. Pas nadat je een foto hebt ingeladen krijg je de vele mogelijkheden te zien.

photivo gratis

Photivo is er voor Windows, Linux en Mac OS X. Het programma is er als zelfstandig draaiende software, maar ook als plugin voor het populaire Gimp.

We kunnen hier nu alle mogelijkheden gaan opsommen, maar daarvoor kun je beter ontstaande video's bekijken. Daarin wordt alle uitgebreid gedemonstreerd. En bevalt hetgeen je ziet je? Dan kun je de software gratis downloaden om alles zelf te proberen.

Tags: gratis software, fotobewerking