FANtv-nl-logo-mobile

Je webcam gebruiken voor toegang via gezichtsherkenning

Veel mensen beschikken over een laptop of PC met een webcam. Wist je dat je deze webcam ook kunt gebruiken om toegang te krijgen tot je computer?

Dit kan met het gratis programma KeyLemon Basic. Met deze software kun je je PC beveiligen. Alleen jouw gezicht voor de webcam geeft de gebruiker toegang tot de computer, dit is veel betrouwbaarder dan een wachtwoord. En bovendien makkelijker voor jou als gebruiker.

gezichtsherkenning webcam wachtwoord

De gratis (Basic) versie wordt geleverd met gezichtsherkenningssoftware. Iedere dag als je inlogt wordt er een nieuwe foto van je gezicht gemaakt. Zo voorkomt de software dat je op een gegeven moment geen toegang meer krijgt omdat je gezicht in de loop der tijd veranderd.

Er is ook een niet-gratis (Bronze) versie die er voor zorgt dat je computer automatisch vergrendeld als je van de computer / webcam wegloopt en die deze dan weer vrijgeeft als je in beeld komt. De meest uitgebreide betaalde versie (Gold) maakt zelfs een foto van iedereen die zonder succes toegang tot je computer probeert te krijgen. En zo bieden de beide niet-gratis versies nog wat leuke extra's.

De Keylemon software is er voor Windows en Mac.

Meer informatie

Tags: Webcam, beveiliging, wachtwoord