FANtv-nl-logo-mobile

Een systeembackup maken met Paragon Backup & Recovery

De meeste mensen nemen niet de moeite om regelmatig een backup van hun computer te maken. Maar als het dan fout gaat met hun PC gaat het dan ook echt fout.

Een serieuze storing betekent dan dat je Windows en alle software opnieuw kunt installeren. Ook ben je al je data als documenten, foto's, brieven en video's kwijt, en je dient alle instellingen die je ooit hebt aangepast opnieuw uit te voeren. Kortom, enorm veel werk en veel bestanden en foto's ben je misschien voor altijd kwijt.

backup recovery

Het gratis programma Paragon Backup & Recovery Free Edition kan je al deze ellende besparen. Het is software waarmee je op een heel eenvoudige manier een complete backup van je PC kunt maken. Het betreft een zogenaamde image. Als je deze terugzet heb je alles, het besturingssysteem, de bestanden en de instellingen weer terug. Je kunt dan gewoon verder gaan waar je gebleven was alsof er nooit een systeemcrash geweest is.

Het is voor optimale veiligheid wel verstandig de image extern op te slaan. Bijvoorbeeld op een externe harde schijf, een DVD, op internet of op een andere computer in het netwerk. Je kan dan ook nog bij je backup als de harde schijf het begeven heeft.

Overigens kun je met de Paragon Backup & Recovery Free Edition ook differentiele backups maken (alleen de gewijzigde data wordt dan gebackupt) en je kunt ook delen van de backup terugzetten. Ook is het mogelijk via een scheduler backups in te plannen. Zo kun je bijvoorbeeld iedere dag of iedere week automatisch een complete backup maken van je hele systeem.

Meer informatie

Tags: gratis software, backup