FANtv-nl-logo-mobile

Prezi als gratis Powerpoint alternatief

Prezi is een goed alternatief voor Powerpoint. Hun online software kun je zelfs gratis gebruiken.

De presentaties die je met Prezi maakt kunnen zich zelfs met Powerpoint presentaties meten. Je kunt er allemaal content in verwerken. Tekst, symbolen, achtergronden en afbeeldingen natuurlijk, maar ook YouTube video's, Flash animaties en PDF-bestanden. Dit is allemaal kosteloos. Je maakt een account aan en kan van start gaan.

prezi

 

Toch heeft de gratis versie twee nadelen. Ten eerste wordt er op iedere sheet een Prezi-logo getoond en ten tweede zijn alle presentaties die je maakt openbaar. Iedereen kan ze zien. Dat is niet zo erg bij een presentatie van een spreekbeurt, maar voor een presentaties van je omzetcijfers minder aantrekkelijk. Voor zakelijk gebruik kun je dus beter een betaald account nemen voor 9 dollar per maand of 52 dollar per jaar met 4GB afgesloten ruimte voor je presentaties.

Een software versie waarmee je ook offline kunt werken kan ook (voor Windows, Android, Linux en Mac), maar dan betaal je minimaal het dubbele van die prijs, en dan wordt Prezi toch wat minder interessant.

Meer tips? Schrijf je dan in voor onze FANmail en ontvang deze gratis in je mailbox.

Tags: gratis software, powerpoint, presentatie