FANtv-nl-logo-mobile

Spotnet 2.0

Hoewel Spotnet al jaren niet meer wordt ontwikkeld is het programma om via nieuwsgroepen te downloaden nog razend populair. Gebruikers sloegen de handen ineen en ontwikkelde een nieuwe versie.

Spotnet 2.0 is dus geen officiële opvolger van het originele Spotnet, maar een door anderen verbeterde en gemoderniseerde versie. Sportnet 2.0 lijkt erg op het origineel, maar kent meer mogelijkheden, is stabieler en heeft een moderner uiterlijk.

spotnet 2

Spotnet 2.0 maakt voor het eigenlijke downloadwerk gebruik van het programma SABnzbd. Daaromheen is een duidelijke eb gebruiksvriendelijke interface gebouwd.

Het programma geeft toegang tot de vele bestanden op de Usenet nieuwsgroepen. Hierop is (voor je gevoel) oneindig veel content te vinden zoals films, muziek, series, foto's en software. Als je wilt kun je alles op een heel grafische manier laten tonen. Bijvoorbeeld via een lijst met dvd-hoesjes. Dit oogt allemaal veel overzichtelijker en gebruiksvriendelijker dan bij het originele Spotnet.

Ook zijn de filters in Spotnet 2.0 flink uitgebreid. Je kunt nu gericht zoeken naar bijvoorbeeld 3D films, luisterboeken en dvd's met muziek. Ook is de veiligheid verbeterd omdat betrouwbare aanbieders te herkennen zijn. En tot slot is Spotnet 2.0 stabieler. Je krijgt niet meer zo snel een foutmelding op je scherm te staan.

De media-industrie zal niet blij zijn met deze verbeterde versie van 2.0, want op veel van de content zitten copyrights. Hou daar rekening mee als je Spotnet 2.0 gebruikt.

Meer informatie

Spotnet 2.0 is hier te downloaden.

Wil je meer tips, schrijf je dan gratis in voor onze FANmail en ontvang de tips in je mailbox.

Tags: gratis software, nieuwsgroepen, downloaden