FANtv-nl-logo-mobile

Knipprogramma

Een screenshot maak je via de Prt Sc toets op je toetsenbord, maar dat is behelpen. Gelukkig zijn er tegenwoordig betere alternatieven beschikbaar.

Knipprogramma
Windows 10 gebruikers vinden in het startmenu het programma Knipprogramma. Hierme kun je een screenshot maken van een deel van je scherm, en deze schermafdruk bewaren (JPG, GIF, PNG of HTML) of mailen. Ook kun je er eenvoudige bewerkingen op los laten zoals markeren, doorhalen of er aantekeningen bij maken. Ook kun je over een x aantal minuten automatisch een screenshot laten maken. Dit is handig als je een bepaalde bewerking op de "foto" te zetten.

Het Windows Knipprogramma start je in Windows 10 op door in het startmenu het woord Knipprogramma in te tikken.

Microsoft  Snip
Voor iets verdergaande screenshots heeft Microsoft ook een programma, namelijk Microsoft Snip, dat je wel even moet downloaden. Dit knipprogramma werkt ook in oudere Windows versies (vanaf Windows 7).

windows snip

Na installatie is Windows Snip op te starten via de Prt Scrn toets. Je krijgt dan een menu met extra functies te zien. Je kunt er zelfs video-screenshots mee maken. Je kunt dan bepaalde bewerkingen voordoen die op film worden vastgelegd (mp4). Je kunt hier ook gesproken uitleg aan toevoegen.

Meer tips?

Meer tips over leuke nieuwe software en apps? Schrijf je dan in voor onze FANmail. Dan ontvang je de tips voortaan via mail.

Tags: gratis software, screenshot