FANtv-nl-logo-mobile

Help!!! Hoe krijg ik de kieren dicht in muur/plafo

  • Joppel
  • Joppel's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
13 feb 2010 22:51 #1 door Joppel
Woon in een oud huurhuis (van rond 1900) en er was mij door de woningbouwvereniging (voordat ik er in trok) verzekerd dat men de woning bij de renovatie ook goed geisoleerd had, met verlaagd plafond en al.
Helaas bleek al snel dat dit in ieder geval niet zoveel deed qua geluidsoverlast want hoorde alle loopgeluiden van de mensen op 1 hoog (woon zelf op het souterrain) en waarschijnlijk zelfs hoger en rook ik bijv. wanneer de buurvrouw de douche/wc schoonmaakte met chloor.
Volgens de WBV kwam dit doordat de hs-etage leeg stond, maar toen daar mijn huidige rokende buurman introk kwam dat lawaai + de geuren er alleen maar bij!

Nu vind ik het lawaai nog niet eens zo erg hinderlijk, maar van de rook wordt ik door mijn lich. gesteldheid erg ziek. Het is dus zaak om mijn huis snel buurmanvrij te krijgen.
Nu zitten er overal door het hele huis kieren, zowel in de (buiten)gevel als in de houtenkozijnen, maar ook het nieuwe verlaagde plafond sluit door de gehele woning net niet goed aan op de muur. Nu werd dat geweten aan een slechte afwerking en men raadde aan om de boel met acrylaatkit af te kitten.
Met wat begeleiding kreeg ik het verbazingwekkend al gauw voor elkaar om de boel mooi af te werken en ben er nu bijna mee klaar. Het scheelde echt qua geurenoverlast + het bijkomende voordeel hoefde minder te stoken en het was veel vlugger behaagelijker in huis.
Kwam van de week wel een stukje tegen wat ik al had gedaan, wat gekraakt leek. Gelukkig zat het nog wel dicht en maakte me er eigenlijk niet zo'n zorgen over (dacht dat ik dat misschien niet goed had gedaan). Alles wel nagelopen en dat zag er verder nog steeds mooi uit.

Waarom dan dit berichtje vraagt u zich nu misschien af? Afgelopen vrijdag draaide mijn buurman een was (volgens hem in een nieuwe Miele) waarbij het lawaai, maar vooral het trillen tijdens de centrifugeer-periode resoneerde in mijn (net verplaatste) kasten. Alsof ik zelf een was aan het draaien was, maar wel met de kasten erbovenop!
Tot mijn grote schrik zag ik later dat een groot stuk (wat al gekraakt had geleken) nu ook weer was "opengebarsten" op de plek waar ongeveer de wasmachine moet staan, en jammer genoeg is er nu ook een stuk "gebarsten" aan de voorkant van het huis aan een tegengestelde muur.

Mijn vragen zijn dan ook; heb ik de goede kit wel gebruikt? En/of heeft iemand een goed idee hoe ik mijn huis buurmanvrij krijg???Geliek2010-02-14 02:02:00

Luctor et emergo

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
14 feb 2010 09:47 #2 door Jungle
Beantwoord door Jungle in topic Help!!! Hoe krijg ik de kieren dicht in muur/plafo
Het allermakkelijkste is natuurlijk proberen te verhuizen. Maar daar heb je nu niets aan.
Je kan aan de buurman vragen of hij dempers wilt gebruiken.(Rubberen schijven, verkrijgbaar bij de bouwmarkt) Dat scheelt al een stuk tegen de trillingern. Aangezien het houten vloeren zijn, krijg je het nooit geheel weg. Wat betreft je kit, neem in iedergeval een acrylaatkit met extra elastiteit. En als het gescheurd is, gewoon een nieuw laagje aanbrengen.

I'm trying to find myself.
If I should get back, before I return, please ask me to wait.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Joppel
  • Joppel's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
15 feb 2010 19:05 #3 door Joppel
Beantwoord door Joppel in topic Help!!! Hoe krijg ik de kieren dicht in muur/plafo
Thanks voor het reageren!


En nee, verhuizen is zeker op de korte termijn geen optie, woon namelijk in Amsterdam , maar eigenlijk wil ik hier niet weg!

Over de rubberen schijven heb ik elders juist gelezen dat dat op een houten vloer niet zo'n goede oplossing is, maar juist het probleem vergroten. Is dit onzin? Volgens dat bericht zou je juist tuintegels onder de wasmachine moeten leggen om het trillen tegen te gaan.

En welke kit is het elastisch? Heb nu de acrylaatkit van Bison gebruikt, maar kreeg vanmiddag een tip van iemand die ergens had gehoord dat de kit van alabastine, scheuren en nadenvuller, zeer elastisch was. Is dit echt goed en/of het beste voor dit karwei? Kon namelijk niets vinden over de elasticiteit van de Alabastine-kit, die ik heb gebruikt is 7%.

Alvast bedankt voor de moeite!

Luctor et emergo

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.166 seconden