FANtv-nl-logo-mobile

Probleem met waterpas maken van muren!!

  • Guests
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
05 aug 2002 18:55 #1 door Guests
Probleem met waterpas maken van muren!! werd gestart door Guests
Goededag,
Wij zijn de badkamer aan het verbouwen en kwamen 'bimps' tegen, een soort betonnen 'piepschuim' steen...allemaal kleine korreltjes, die een steen opmaken. De drie lagen tegels die we eraf haalden, namen ook een deel van de muur mee, omdat de oorspronkelijke laag tegels in de specie waren gelegd. De bimps kwam gedeeltelijk mee. Ik heb wel die gaten opgevuld met kalkcementspecie, en de muur is weer aardig recht, maar niet waterpas. We willen opnieuw betegelen, tot het plafond, maar de muren lopen totaal scheef. Het blijkt dat ons huis een leerlingbouwplaats is geweest...Wanneer ik door zou gaan met de specie ben ik nog tijden bezig, het verloop is op sommige plaatsen tot 2 centimeter!
Maar nu...iemand een idee hoe we WEL een rechte muur kunnen maken? WE zitten eraan te denken om in de muur een soort sleuven te frezen, daarin houten balkjes te bevestigen, en daarna talentboard te gebruiken. Want de dikte mag niet te groot zijn, dan krijgen we grote problemen (max 1,5 tot 2 centimeter) Maar is het dan verstandig om de ruimte tussen muurr en talentboard dan op te vullen? En waarmee?
Ik las net ook nog in de folder 'bouwen met knauf platen' dat je ook greenboard direct tegen een niet vlakke ondergrond kunt bevestigen met behulp van Knauf Perfix. Maar weet iemand of dit ook geschikt is om onze wand, met dus op sommige plekken bijna 2 centimeter verloop, zo te bevestigen? Is het dan voldoende om de hele plaat in te smeren met Perfix en is dit dan stevig genoeg om daar de tegels aan te bevestigen? Iemand ervaring hiermee?

Ik zou U erg dankbaar zijn voor uw commentaar, tips of opmerkingen!

Groetjes,
Vicky

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.138 seconden