FANtv-nl-logo-mobile

Maxaro - specialist in keukens, tegels en badkamers

zoldervloer isoleren

  • jarnos
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
10 jan 2010 08:29 #1 door jarnos
zoldervloer isoleren werd gestart door jarnos
Hallo allemaal,
Ik wil m,n houten zoldervloer gaan isoleren van bovenaf....Het zijn holle verdiepingsvloeren met riet/gaas/stuuk.Van een ander forum had ik begrepen dat het zowel met als zonder dampdichte folie kan,ik doe het voor de zekerheid maar met (zal geen kwaad kunnen)
Maar moet de folie ook over de balken (dus over de vloerbalken en over het rietplafond van de onderliggende verdieping met daartussen de steenwol) of is het beter om de balken vrij te laten zodat deze wel kunnen ademen??

Alvast bedankt!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 

 

Meer
10 jan 2010 18:12 #2 door M.Wetters
Beantwoord door M.Wetters in topic zoldervloer isoleren
Die balken kunnen toch wel ademen. In jouw geval lijkt het me niet nodig de folie helemaal door te trekken over de balken. Of je dat bedoelde kan ik niet inschatten, maar in elk geval niet de balken inpakken in folie.

An error has occurred. Hit any user to continue.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • jarnos
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
11 jan 2010 05:34 #3 door jarnos
Beantwoord door jarnos in topic zoldervloer isoleren
Edp,bedankt voor je reactie,omdat het mss niet helemaal duidelijk is wat de bedoeling is zal ik het voor de zekerheid nog een keer proberen uit te leggen:
Het gaat om een onverwarmde zolder,met daaronder slaapkamers met nieuwe plafonds.Om deze er niet uit te hoeven slopen wil ik die plafonds dus van bovenaf isoleren (dus de zoldervloer) De zoldervloer is er inmiddels uit en ik kijk nu dus op de balken en het riet/gaas/gips wat dus het plafond van de slaapkamers vormt.tussen de balken komt de isolatie met daaronder de dampdichte folie.De vraag is alleen of de folie in stroken tussen de balken moet komen (dus dat de bovenkant van de balken vrij blijft)of gewoon in een hoek beginnen en dan over de balken,tussen de balken in één stuk en dan de isolatie ertussen? Daarna komt de houten plankenvloer er gewoon weer bovenop....

Ik hoop dat het verhaal zo wat duidelijker is....

Alvast bedankt!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
11 jan 2010 06:56 #4 door Harrie-Bours
Beantwoord door Harrie-Bours in topic zoldervloer isoleren
Als ik je verhaal zo lees gaat het om een al redelijk oude woning? (gezien je rieten plafond)

Ik zou daarom voor de makkelijkste oplossing (folie uit 1 stuk over de balken) gaan, de houten balken zullen na tig jaar niet zoveel meer 'ademen' dat je er problemen mee krijgt.

Google, je beste vriend op internet!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 

 

Tijd voor maken pagina: 0.260 seconden