FANtv-nl-logo-mobile

Maxaro - specialist in keukens, tegels en badkamers

Kozijnen

  • marcveraart
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Meer
10 jan 2010 14:42 #1 door marcveraart
Kozijnen werd gestart door marcveraart
Hallo allemaal,

Ik heb een vraag, we zijn bezig met het verbouwen van ons huis. Nu moeten we ook een aantal kozijnen vervangen. In plaats van houten kozijnen komen er nu kunststofkozijnen in.

Nu moeten er spouwlatten in de spouw om de kozijnen vast te maken. Met welke zaken moeten we rekening houden. Mogen de houten latten over de volledige spouw, of moet hier nog wat tussen voor de afdichting of evt. een ruimte om vocht af te voeren. En hou kan je het beste de spouwaltten bevestigen. Met pur, wichen of met schroeven.

De spouw is ongeveer 6 cm diep!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 

 

Meer
11 jan 2010 05:11 #2 door Harrie-Bours
Beantwoord door Harrie-Bours in topic Kozijnen
Weet je zeker dat er geen bestaande spouwlatten zijn? Vaak zijn de kozijnen wel aan vervanging toe, maar kunnen de spouwlatten prima blijven zitten. Deze zijn namelijk al goed verankerd. Ik zou als er nieuwe geplaatst moeten worden hiervoor zeker geen PUR gebruiken, maar altijd proberen een manier te bedenken waarop je ze vast kunt schroeven. Ga je zelf de kozijnen plaatsen? Of laat je dit doen?

Je zou ook de leverancier van de kozijnen nog kunnen vragen, hij heeft dit vast vaker meegemaakt.JohanD2010-01-11 08:12:09

Google, je beste vriend op internet!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.315 seconden