FANtv-nl-logo-mobile

Maxaro - specialist in keukens, tegels en badkamers

Kastanjes niet laten vallen???

  • annilu
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Meer
22 juli 2006 20:50 #1 door annilu
Kastanjes niet laten vallen??? werd gestart door annilu
Hoi[img]smileys/smiley4.gif


Weet iemand misschien hoe ik mijn immens grote kastanjeboom kan behandelen zodat hij zijn kanstanjes niet meer laat groeien en laat vallen (die stekelige dingen zijn niet fijn in het najaar en ik heb een aanhanger nodig om alles naar de afvalplaats voor tuinafval te brengen) [img]smileys/smiley7.gif


Er schijnt een methode te bestaan om te zorgen dat er geen vruchte[img]smileys/smiley4.gifn (kastanjes) meer gaan groeien aan de boom, echter, zonder de boom aan te tasten, het zou d.m.v. enten kunnen?? Ik heb werkelijk geen idee, blad ruimen is niet zo'n ramp, maar de buren hebben redelijk last van de vallende kastanjes en om hen te helpen zou ik graag van iemand het advies krijgen hoe ik de boom kan laten staan zonder vrucht?


Groetjes en bvd bedankt!!![img]smileys/smiley4.gif

Margo

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 

 

  • Bob-the-builder
  • Bezoeker
  • Bezoeker
22 juli 2006 21:12 #2 door Bob-the-builder
Beantwoord door Bob-the-builder in topic Kastanjes niet laten vallen???
Ik heb via Google inmiddels gelezen dat er wel soorten bestaan die geen zaden vormen.
De A.hippocastanum ‘Baumannii’ is een Zwitserse cultivar. Hij heeft witte gevulde bloemen, omdat meeldraden en stampers zijn uitgegroeid tot bloemblaadjes. De bloemtrossen zijn groter dan die van de gewone Kastanje. Bevruchting is daardoor onmogelijk, wat weer tot gevolg heeft dat de bloemen minder snel verwelken. Ook komen er dan geen kastanjes, die op hun beurt weer auto’s zouden kunnen beschadigen. En geen gevaarlijke toestanden met kastanjes rapende kinderen op de rijweg! De “Baumannii” is een goede straatboom met zware, breed uitstaande elleboogvormige takken en een donkere, wat afschilferende schors. Hij blijft iets lager dan de gewone Kastanje.

Je kan natuurlijk alle bloemen eruit knippen, maar dat lijkt me onbegonnen werk.
Is het een paardenkastanje of een tamme kastanje?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.255 seconden