FANtv-nl-logo-mobile

Maxaro - specialist in keukens, tegels en badkamers

Vijver

  • Guests
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
10 apr 2005 20:04 #1 door Guests
Vijver was gemaakt door Guests
Wij hebben onze vijver kleiner gemaakt in 2003 en voorzien van nieuwe vijverfolie. Ook hebben we dezelfde pomp en filterbak weer gebruikt, natuurlijk met schone inhoud en nieuwe UV lamp.
Maar het water blijft smerig en af en toe met veel alg, dus je snapt wel dat de lol er zo af gaat, terwijl we eigenlijk heel blij zijn met een stuk water in onze tuin.
De waterplanten doen het goed en er zitten veel kikkers in, ook hebben we wel jonge vissen, hoewel die soms amper te zien zijn.
Wie heeft er voor ons een goed advies???

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

 

 

  • Tessa...
  • Bezoeker
  • Bezoeker
11 apr 2005 05:42 #2 door Tessa...
Beantwoord door Tessa... in topic Vijver
Meer zuurstof planten wellicht (ca 5-7 bosjes per m3)? En anders stromend water, maar volgens mij hebben jullie dat al als je een filter hebt of niet?
Gebruik anders een PondZyme en/of PondClear blokje, dit zijn bacterien die een vijver mooi schoon maken (en houden). Of watervlooien die eten algen, wel flink wat zakjes er in doen, want de vissen zijn er ook nog eens dol op!!
Succes :W

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
07 apr 2006 02:14 #3 door aneczka
Beantwoord door aneczka in topic Vijver
Hallo Sia,


Beter laat dan nooit. Ik weet niet hoe het nu met je vijver is maar nieuwe vijvers kunnnen een lange tijd problemen geven. Een vijver is pas rijp na ongeveer 3 jaar. Zorg dat je regelmatig je vijverwaarden controleerd en aanpast. De pH moet tussen de 7.0 en 7.5 liggen, de KH tussen de 8 en 10 en de GH tussen de 12 en 15. Voldoende zuurstofplanten aanwezig en die moeten ook groeien. De groei van zuurstofplanten zorgt er namelijk voor dat je vijver helder wordt. Veel bosjes in je vijver gooien heeft geen zin als het niet hard groeit. Blijf ten alle tijden van chemische producten af om je vijver helder te krijgen. Ga voor goed advies naar een goed tuin- of vijvercentrum. Geloof alleen het verhaal dat goed onderbouwt is en waarvan jij het gevoel hebt dat het een zinnig verhaal is. Helaas is het nog steeds zo dat er op sommige vijverafdelingen je van alles op de mouw gespeld wordt voor de verkoop. Heb je een plek gevonden waar je goed advies krijgt volg dan ook alleen dat advies. Bij volgende problemen daar ook weer terug gaan. Zij krijgen zo inzicht in je vijver en kunnen je alleen dan goed helpen. Verder vragen, vragen en nog eens vragen. Je weet nooit genoeg over je vijver en kunt altijd blijven leren.


Succes,


Yvonne

leven en laten leven

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.441 seconden