FANtv-nl-logo-mobile

Madagascar

  • rienske
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
24 feb 2008 16:11 #1 door rienske
Madagascar werd gestart door rienske
Ik heb plannen om naar Madagascar te gaan. Geen groepsreis, alles zelf regelen, eventueel van tevoren. Ik weet waarvoor ik ga: de bijzondere natuur en de cultuur.

Waar moet je op letten in Madagascar? Wat moet je per se wel en wat per se niet doen? Is reizen per taxi brousse makkelijk (en veilig)? Nog verdere tips? Hoe is het prijsniveau?

Veel dank!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
27 mei 2009 08:36 #2 door Gooner_101
Beantwoord door Gooner_101 in topic Madagascar
Weet je al meer over de reis naar Madagascar? Mij trekt het eiland mij ook enorm aan en ik ben heel erg benieuwd naar eventuele ervaringen, tips, do's en dont's!

No worries!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • rienske
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
30 mei 2009 21:32 #3 door rienske
Beantwoord door rienske in topic Madagascar
Ha niessie,
Inmiddels zijn we er geweest in oktober 2008. Wat een fantastisch eiland! Heel bijzonder, vooral de natuur. Zeg nooit dat het Afrika is, want dat is het niet. Het is een mix van Polynesië, Indonesië en Afrika.
Reizen: over land af en toe lastig. Op de grote wegen vanuit Tana zeer eenvoudig en prachtige wegen. De 'taxi brousse' zijn niet helemaal volgepropt. Wat verder van de hoofdstad wel! Wat dacht je van 30 mensen in een minibusje? Wegonderhoud vaak zeer beneden de maat - soms bestaan wegen niet meer agv orkanen. Reizen in de lucht zeer eenvoudig en redelijk goedkoop. Spectaculair uitzicht op het land ook!
Mensen zeer vriendelijk. Veel lachen ook al hebben ze niets te makken. Naar om te zien: veel jonge grietjes van een jaar of 18 of minder met oude Franse mannen. Als buitenlander val je sowieso op en wordt je 'vazaha' genoemd. 'Bonjour vazaha' zul je vaak horen.
Spreek wel wat Frans, dat heb je echt nodig.
Prijspeil iha laag. Voor een paar euro kan je wel eten. Als je echt lekker wilt eten (vaak restaurants door Fransen gedreven), betaal je wel NL-prijzen.
Hotels: wij houden van mooie hotels, en die zijn er zeker. Ook goedkope natuurlijk.
Natuur is heel bijzonder. Bezoek veel natuurparken. Gidsen laten je prachtige dingen zien. Wel vreselijk om te zien hoe het eiland langzamerhand wordt platgebrand.
Nare beesten: geen grote behalve kroko's en haaien. Zo weinig grote nare beesten zie je nergens. Kleine nare beesten: heel veel muggen en vliegen, die heel naar steken vooral omstreeks zonsondergang. Neem een klamboe mee, en heel veel DEET.
Groot nadeel van Madagascar: de kosten van de reis ernaartoe. We betaalden 1400 euro. Wellicht nu goedkoper met de crisis, maar ze hebben min of meer een monopolie vanuit Europa. Er zijn chartervluchten vanuit Parijs, dat kan een paar honderd euro schelen.
Ten slotte: je moet van rijst houden. De Malaggasiërs zijn de grootste rijsteters ter wereld. Rijst bij het ontbijt, rijst bij de lunch, rijst bij het avondeten. Goede rijs!
Kijk op Panoramio voor een paar foto's: www.panoramio.com/photo/15758093 .

gr, harlem023

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
09 juni 2009 12:11 #4 door Gooner_101
Beantwoord door Gooner_101 in topic Madagascar
Hoi,

Heel erg bedankt voor je informatie. Ook echt supermooie foto's die je hebt gemaakt. Ik ga Madagascar zeker in overweging nemen. Inderdaad erg jammer van de dure vlucht, maar zo te zien is het zijn prijs zeker waard. Wel jammer dat ik geen Frans spreek. Kunnen ze er wel een beetje Engels?

Groetjes,
Denise

No worries!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.150 seconden