FANtv-nl-logo-mobile

Lasagne bolognese met gegrilde aubergine

  • de-Wijsma's
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
06 okt 2009 15:53 #1 door de-Wijsma's
Lasagne bolognese met gegrilde aubergine werd gestart door de-Wijsma's
Dit recept is zo goed : )

Ingrediënten


500 gram gehakt
1 aubergine
1 of 2 uien naar smaak
1 pak lasagne bladen
suiker
melk
boter
olie
meel
witte (zoete)wijn
tomaten puree uit een pakje
1 blik gepelde tomaten
1 zakje jonge kaas van 250gr
zout
peper




Bereidingswijze


Neem een braadpand of wok en zet hem op een hoog vuur, wacht even tot de pan helemaal heet is.


Doe nu het gehakt in de pan (olie is niet nodig) en maak met twee
spatels het gehakt helemaal los en verspreid het over de bodem van de
pan. Laat nu het gehakt minstens 5 minuten braden zonder te roeren,
snipper intussen de ui en snij de aubergine in horizontale plakken van
1cm dik. Draai nu het gehakt om en laat het weer vijf minuten braden,
het gehakt moet helemaal rul en bruin worden.





Voeg nu met een normale lepel twee scheppen suiker toe aan het
gehakt, roer het gehakt en de suiker goed door elkaar. Blijf een paar
minuten lang een beetje roeren tot het een beetje gekarameliseert is.
Voeg nu de gesnipperde ui toe. Roer weer alles goed door elkaar en
blijf een beetje roeren tot de ui glazig word.





Voeg nu witte wijn toe totdat het gehakt voor de helft onder staat.
Roer alles weer goed door elkaar en laat het 5 minuten inkoken. Zet
intussen een (grill)pan op een hoog vuur en voeg ruim olie toe aan de
pan. Leg wanneer de olie gaat walmen de aubergine plakken in de pan,
bak of grill ze aan beide kanten goed bruin en leg de op een bord,
strooi over beide zijdes van de plakken een beetje zout. Voeg nu bij
het gehakt de melk, weer tot het gehakt half onder staat.



Wacht (of pak alvast een goede ovenschaal en pak de lasagne
bladen uit) en roer tot het weer goed kookt. Voeg nu de tomaten puree
en de tomaten in blik toe. Roer het goed door elkaar en laat het koken.





Pak nu een klein steel pannetje en voeg hier een grote klont boter
aan toe. Laat het smelten tot het wit gaat schuimen (niet bruin laten
worden) voeg nu een lepel meel toe en roer het met een garde goed door
elkaar, voeg weer een lepel toe en roer het weer goed door, herhaal dit
totdat een kokend papje op de bodem krijgt. Voeg nu een goede scheut
melk toe en roer het goed door elkaar, het word nu heel snel dik. Voeg
nu weer een goede scheut melk toe en herhaal dit totdat je een mooie
dikke saus krijgt. Voeg nu 4/5 deel van het zakje kaas toe aan de saus
en roer het goed doorelkaar, zorg dat je goed over de bodem en de
randen gaat met je garde. Zorg tot de kaas smelt en blijf nog even
roeren, zet nu het vuur uit.





Roer goede door de bolognese saus, breng hem naar wens op smaak met
peper en zout. Pak nu een grote (pol)lepel en schep in een ovenschaal
de bodem vol met bolognese saus, per laag 1cm, probeer nu zo goed
mogelijk de saus te bedekken met lassagne bladen. Schep over de lasagne
bladen weer 1cm bolognese saus, herhaal dit totdat de saus op is. Zorg
ervoor dat je nog lasagne bladen overhoudt voor 1 laag. Leg nu over
bolognese saus de gegrilde plakken aubergine, bedek de plakken
aubergine met lasagne bladen.





Giet nu over de lasagne bladen de bechamelsaus, zorg ervoor dat het
goed verspreid is, strooi nu de rest van de kaas over de bechamel saus.





Zet de lasagne in de voorverwarmde oven van 220 graden. Wacht totdat
de kaas mooi licht bruin is, dit zal ongeveer 30/40 minuten duren. Nu
is de lasagne klaar, eetsmakelijk!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.155 seconden