- Berichten: 46
- Ontvangen bedankjes 0
- FANtv
- Forum
- KOOK
- Ingrediënten
- cheesecake of ander U.S. recept
cheesecake of ander U.S. recept
- DynaSeal
- Onderwerp Auteur
- Offline
- Senior lid
Minder
Lees meer
31 okt 2006 14:06 #11
door DynaSeal
gr. paulien
Beantwoord door DynaSeal in topic cheesecake of ander U.S. recept
Ik laat het wel weten als er iets succesvol uit de oven gekomen is[img]smileys/smiley36.gif[/img], en anders ook wel .
gr. paulien
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- bricol
- Offline
- Senior lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 42
- Ontvangen bedankjes 0
10 feb 2007 10:37 #12
door bricol
Voor het geval je hem nog eens wil maken hierbij het recept.
Voor een springvorm met een doorsnee van 20 cm.
Verwarm de oven voor op 160ºC
Voor de bodem:
50 g zachte boter
50 g fijne tafelsuiker
1 losgeklopt ei
50 g zelfrijzend bakmeel
½ tl bakpoeder
Voor de vulling:
450 g volle kwark
75 g boter
100 g fijne tafelsuiker
2 el sinaasappelsap
2 el cognac
1 ei
60 g bloem
2 ½ dl creme fraiche.
Meng de ingrediënten voor de deegbodem en roer tot een zacht deeg. Schep het deeg op de bodem van de vorm en strijk het glad.
Laat de kwark 30 min. uitlekken in een zeef.
Klop de suiker met de boter licht en schuimig.
Klop sinaasappelsap, cognac en het ei erdoor. Spatel de bloem erdoor.
Meng de kwark met de creme fraiche en spatel door het botermengsel. Schep het mengsel op de deegbodem. Bak in een oven voor 1 ¼ tot 1 ½ uur. Laat in de vorm afkoelen.
Beantwoord door bricol in topic cheesecake of ander U.S. recept
Voor het geval je hem nog eens wil maken hierbij het recept.
Voor een springvorm met een doorsnee van 20 cm.
Verwarm de oven voor op 160ºC
Voor de bodem:
50 g zachte boter
50 g fijne tafelsuiker
1 losgeklopt ei
50 g zelfrijzend bakmeel
½ tl bakpoeder
Voor de vulling:
450 g volle kwark
75 g boter
100 g fijne tafelsuiker
2 el sinaasappelsap
2 el cognac
1 ei
60 g bloem
2 ½ dl creme fraiche.
Meng de ingrediënten voor de deegbodem en roer tot een zacht deeg. Schep het deeg op de bodem van de vorm en strijk het glad.
Laat de kwark 30 min. uitlekken in een zeef.
Klop de suiker met de boter licht en schuimig.
Klop sinaasappelsap, cognac en het ei erdoor. Spatel de bloem erdoor.
Meng de kwark met de creme fraiche en spatel door het botermengsel. Schep het mengsel op de deegbodem. Bak in een oven voor 1 ¼ tot 1 ½ uur. Laat in de vorm afkoelen.
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
Tijd voor maken pagina: 0.160 seconden