- Berichten: 156
- Ontvangen bedankjes 0
- FANtv
- Forum
- KOOK
- Technieken
- pepers
pepers
- marc_4
- Onderwerp Auteur
- Offline
- Expert lid
Minder
Lees meer
- Bob-the-builder
- Bezoeker
02 dec 2007 10:36 #2
door Bob-the-builder
Beantwoord door Bob-the-builder in topic pepers
Paprika’s en pepers drogen
Paprika’s en pepers kunnen gedroogd worden in de zon, met lucht, of thuis in een droogapparaat of oven. Het eindproduct kan worden verkruimeld of tot poeder worden gemaakt in een blender voor het gebruik als smaak- en kleurstof in veel gerechten. Week gedroogde paprika’s en pepers in water voor het gebruik in stoofschotels. Gedroogde paprika’s en pepers kunnen enkele maanden worden bewaard in, voor vocht en damp gesloten, bakken op een koele donkere droge plaats.
Drogen in de zon
De dagtemperatuur moet hoger zijn dan 29,7 °C. Als de nachttemperatuur zo ver daalt dat er dauw op het gras komt (het dauwpunt), haal de paprika’s of pepers dan naar binnen. Grotere paprika’s en pepers drogen beter als ze in tweeën worden gesneden. Verwijder de zaden, stelen en tussenschotten. Snij vervolgens in blokjes. Kleine paprika’s en pepers kunnen in z’n geheel drogen, maar moeten wel worden ingesneden omen het drogen te versnellen. Paprika’s en pepers zijn volledig gedroogd als ze broos zijn.
Drogen in de lucht
Om paprika’s en pepers in de lucht te drogen moet u er eerste en spleet in snijden. Gebruik vervolgens een grote naald om een sterke draad door de stelen te rijgen. Hang de streng paprika’s of pepers in een kamer vrij de lucht vrijuit circuleert. Een hoge luchtvochtigheid kan er voor zorgen dat de paprika’s of pepers bederven voordat ze drogen. Deze methode kost 3 tot 4 week.
Drogen in een apparaat of oven
De temperatuur in het apparaat of in de over mag niet boven de 60,5°C komen. Grote paprika’s en pepers drogen beter als ze in tweeën zijn gesneden. Verwijder de zaden, stelen en tussenschotten. Snijd vervolgens in stukken.
Paprika’s en pepers kunnen gedroogd worden in de zon, met lucht, of thuis in een droogapparaat of oven. Het eindproduct kan worden verkruimeld of tot poeder worden gemaakt in een blender voor het gebruik als smaak- en kleurstof in veel gerechten. Week gedroogde paprika’s en pepers in water voor het gebruik in stoofschotels. Gedroogde paprika’s en pepers kunnen enkele maanden worden bewaard in, voor vocht en damp gesloten, bakken op een koele donkere droge plaats.
Drogen in de zon
De dagtemperatuur moet hoger zijn dan 29,7 °C. Als de nachttemperatuur zo ver daalt dat er dauw op het gras komt (het dauwpunt), haal de paprika’s of pepers dan naar binnen. Grotere paprika’s en pepers drogen beter als ze in tweeën worden gesneden. Verwijder de zaden, stelen en tussenschotten. Snij vervolgens in blokjes. Kleine paprika’s en pepers kunnen in z’n geheel drogen, maar moeten wel worden ingesneden omen het drogen te versnellen. Paprika’s en pepers zijn volledig gedroogd als ze broos zijn.
Drogen in de lucht
Om paprika’s en pepers in de lucht te drogen moet u er eerste en spleet in snijden. Gebruik vervolgens een grote naald om een sterke draad door de stelen te rijgen. Hang de streng paprika’s of pepers in een kamer vrij de lucht vrijuit circuleert. Een hoge luchtvochtigheid kan er voor zorgen dat de paprika’s of pepers bederven voordat ze drogen. Deze methode kost 3 tot 4 week.
Drogen in een apparaat of oven
De temperatuur in het apparaat of in de over mag niet boven de 60,5°C komen. Grote paprika’s en pepers drogen beter als ze in tweeën zijn gesneden. Verwijder de zaden, stelen en tussenschotten. Snijd vervolgens in stukken.
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- GJC
- Bezoeker
- Bob-the-builder
- Bezoeker
- broem
- Offline
- Platinum-lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 2020
- Ontvangen bedankjes 1
- Bob-the-builder
- Bezoeker
- GJC
- Bezoeker
- marc_4
- Onderwerp Auteur
- Offline
- Expert lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 156
- Ontvangen bedankjes 0
- lior52
- Offline
- Expert lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 154
- Ontvangen bedankjes 0
12 dec 2007 16:04 #9
door lior52
Waarom morgen als het ook vandaag kan.
Beantwoord door lior52 in topic pepers
Bij ons hangen ze aan de afzuigkap boven het fornuis. Dat is een van de warmste plaatsen in het huis. En je kunt zien of ze goed drogen.
Dat is overigens binnen een week gebeurd.
Dat is overigens binnen een week gebeurd.
Waarom morgen als het ook vandaag kan.
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- Jungle
- Offline
- Platinum-lid
08 jan 2008 16:13 #10
door Jungle
I'm trying to find myself.
If I should get back, before I return, please ask me to wait.
Beantwoord door Jungle in topic pepers
Misschien een beetje laat.....
Ik had eerder een allesbrander in huis, en een maggiplant in de tuin. Toen heb ik de blaadjes in een pan op de kachel gezet, en binnen een uur kon ik ze verkruimelen. Moest wel blijven roeren, anders verbrandde het.
Ik had eerder een allesbrander in huis, en een maggiplant in de tuin. Toen heb ik de blaadjes in een pan op de kachel gezet, en binnen een uur kon ik ze verkruimelen. Moest wel blijven roeren, anders verbrandde het.
I'm trying to find myself.
If I should get back, before I return, please ask me to wait.
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
Tijd voor maken pagina: 0.314 seconden