- FANtv
- Forum
- KOOK
- Technieken
- Asperges
Asperges
- willem.s
- Onderwerp Auteur
- Bezoeker
- Jungle
- Offline
- Platinum-lid
Minder
Lees meer
07 mei 2008 19:37 #2
door Jungle
I'm trying to find myself.
If I should get back, before I return, please ask me to wait.
Beantwoord door Jungle in topic Asperges
Vreemd.Alle sites waar ik kijk hebben het over in koud water zetten en aan de kook brengen.
Op keukengeheim.com staat:
1. schil de asperges
2. bundel de asperges met koord. Dit zal ervoor zorgen dat dr aspergepunten veel minder makkelijk afbreken
3. zet de gebundelde asperges in koud licht gezouten water op en breng aan de kook
4. kook beetgaar
5. haal de asperges uit het water en laat uit lekken
Op keukengeheim.com staat:
1. schil de asperges
2. bundel de asperges met koord. Dit zal ervoor zorgen dat dr aspergepunten veel minder makkelijk afbreken
3. zet de gebundelde asperges in koud licht gezouten water op en breng aan de kook
4. kook beetgaar
5. haal de asperges uit het water en laat uit lekken
I'm trying to find myself.
If I should get back, before I return, please ask me to wait.
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- willem.s
- Onderwerp Auteur
- Bezoeker
07 mei 2008 20:26 #3
door willem.s
Beantwoord door willem.s in topic Asperges
Ik heb dit zelf uit mijn "kookbijbel":
"het complete kookboek" van R&B.
ISBN 90 396 0031 7
Bijna alles staat er in !
oud hollands, thais, engels, scandinavies, turks, etc.
992 pagina's plezier.
pagina 155:
maak bosjes van 5 à 6 van gelijke dikte, leg die in een pan, giet hier zoveel kokend water bij dat ze onder staan.
voeg een theelepel zout/ltr water bij, en breng het geheel weer aan de kook.
w.willem.s2008-05-07 22:30:01
"het complete kookboek" van R&B.
ISBN 90 396 0031 7
Bijna alles staat er in !
oud hollands, thais, engels, scandinavies, turks, etc.
992 pagina's plezier.
pagina 155:
maak bosjes van 5 à 6 van gelijke dikte, leg die in een pan, giet hier zoveel kokend water bij dat ze onder staan.
voeg een theelepel zout/ltr water bij, en breng het geheel weer aan de kook.
w.willem.s2008-05-07 22:30:01
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- drumke
- Offline
- Junior Lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 35
- Ontvangen bedankjes 0
02 nov 2008 13:18 #4
door drumke
Beantwoord door drumke in topic Asperges
Het is regel dat als je de smaakstoffen uit het product wilt halen, je opzet met koud water. Als je een product wilt afsluiten en zoveel mogelijk smaakstoffen wilt bewaren zet men op met heet water.
Om de smaak te behouden moet je asperges in kokend water leggen.
Om de smaak te behouden moet je asperges in kokend water leggen.
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
Tijd voor maken pagina: 0.223 seconden