FANtv-nl-logo-mobile

Blancheren van groenten

  • sysmos
  • sysmos's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
10 aug 2007 11:12 #1 door sysmos
Blancheren van groenten werd gestart door sysmos
Geregeld leest men over blancheren wat houdt het eigenlijk in ?

om kort en krachtig te zijn het houd in beetgaar koken. maar er zijn bepaalde richt lijnen.

Groene en harde groenten
40 gr. zout op 1 ltr. water

Andere groenten
20 gr. zout op 1 ltr. water

Let op dat het water niet te ver inkookt. In ruim water blancheren. De groenten in een zeefje garen en dan koelen in ijswater.

De groenten mogen geen moment in het water blijven staan. Het gaat erom dat de groenten zijn kleur behoudt en beetgaar is.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
02 nov 2008 13:36 #2 door drumke
Beantwoord door drumke in topic Blancheren van groenten
Bij Blancheren gaat het er om dat het product gereinigd word en het omhulsel verstevigd word. Soms word blancheren gebruikt om een product te ontvellen zoals perzikken. Het behoud van vitamienes is een uitstekende reden om te blancheren en blancheren is ook een goede voorbereidings techniek om het op een andere wijze verder te bereiden zoals frituren.

Blancheren kan op 2 wijzen. Met of zonder deksel. De zonder deksel methode word gebruikt voor bijvoorbeeld vlees. Het product word met koud water opgezet en vervolgens snel en kort aan de kook gebracht. Om het vervolgens snel af te spoelen met koud water om verder garen te voorkomen. Met deze methode reinigd men vlees en opend men de porien van beenderen e.d. Ook overtollig bloed word zo verwijderd en sterke geuren worden ingeperkt. Ook het teveel aan zout word verwijderd(bakeljauw).

De deksel methode is de methode waarbij men het water eerst aan de kook brengd. Juist om de porien te sluiten. Blancheren via de hete methode van ook in hete olie gebeuren ipv water. Zoals het voorbakken van friet. Ruben_S2008-11-02 16:37:10

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
06 okt 2009 18:48 #3 door de-Wijsma's
Beantwoord door de-Wijsma's in topic Blancheren van groenten
blancheren is erg gemakkelijk, gewoon een ruime pan water opzetten, als het hevig kookt de groenten erin. Groenten die "dun" zijn , bijvoorbeeld broccoli roosjes hoeven maar 1 minuut, net zoals peulen en dat soort groenten.

De reden dat je het in ijswater moet doen is het voorkomen dat het door gaart. Het hoeft niet perse in ijswater, als de groenten maar onder de 60 graden komt.

Knapperige en echt gezonde groenten bereik je dmv blancheren of stomen!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.151 seconden