FANtv-nl-logo-mobile

Anti aanbaklaag

  • impulsje
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
02 nov 2006 14:51 #1 door impulsje
Anti aanbaklaag werd gestart door impulsje
Hey,


Ik heb ooit is ergens gehoord dat wanneer je antiaanbaklaag "versleten" is, en de pan steeds aanbakt je deze van een dikke laag zout moet voorzien en in de oven moet plaatsen. (de handvaten eraf schroeven uiteraad)


Is dit echt waar? en zo ja hoe warm moet de oven dan en hoelang?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Bob-the-builder
  • Bezoeker
  • Bezoeker
02 nov 2006 15:49 #2 door Bob-the-builder
Beantwoord door Bob-the-builder in topic Anti aanbaklaag
Ik heb wel eens gehoord dat mensen op die manier hun pannen schoonmaken, nadat ze iets hebben laten aanbakken.
Of met water en soda op het vuur zetten.
Maar een versleten laag, krijg je er niet mee terug.
Dan moet je een nieuwe pan kopen.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
02 nov 2006 19:23 #3 door M.Wetters
Beantwoord door M.Wetters in topic Anti aanbaklaag
Inderdaad, want een beschadigde anti-aanbaklaag kan ook gifstoffen in je eten doen aanbelanden, da's niet gezellig.

An error has occurred. Hit any user to continue.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • impulsje
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
03 nov 2006 09:52 #4 door impulsje
Beantwoord door impulsje in topic Anti aanbaklaag
Dan was het vast zoiets. Wist niet meer precies wat het nou was.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • mariianne
  • Bezoeker
  • Bezoeker
03 nov 2006 17:38 #5 door mariianne
Beantwoord door mariianne in topic Anti aanbaklaag
Zout flink heet laten worden de eerste keer dat je zo`n pan gebruikt dus NIET als je aanbaklaag al versleten is, dan is het gewoon pan weg [img]smileys/smiley17.gif[/img]

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
04 nov 2006 08:29 #6 door laura19
Beantwoord door laura19 in topic Anti aanbaklaag
Misschien even een kleine tip : Ik smeer mn pannen met anti-aanbaklaag steeds in met wat olijfolie vlak na de afwas en zet ze zo in de kast. Blijft zo langer als nieuw ...

Aut viam inveniam aut faciam

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • GER.S
  • Bezoeker
  • Bezoeker
12 nov 2006 07:19 #7 door GER.S
Beantwoord door GER.S in topic Anti aanbaklaag
de antiaanbaklaagpan NOOIT in een vaatwasser plaatsen......


door de schoonmaak middelen was je letterlijk de antiaanbaklaag er van af.....
beter is gewoon onder de HETE warm water kraan afwassen ZONDER afwasmiddelen.....


overigens; de eerste keer dat je met zo'n pan gaat bakken ,eerst een keer opzetten met wat boter of olijfolie, heet laten worden, "vet" weggooien en afwassen..... daarna pas je eten er in gaan bereiden.


dit ivm van bepaalde stoffen die vrij komen bij het in gebruik nemen.....er ontstaat bijvoorbeeld ook blauwzuurgas de eerste keer bij het opwarmen, niet voldoende om er last van te hebben, maar lekker is anders natuurlijk.....[img]smileys/smiley5.gif[/img]

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • impulsje
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
12 nov 2006 18:20 #8 door impulsje
Beantwoord door impulsje in topic Anti aanbaklaag
Doe het al nooit in de vaatwasser (want die heb ik niet)
Was de pan ook altijd enkel met heet water af, nooit met afwasmiddel.


Dit was een oude pan van me moeder, en had geen zin/tijd om een nieuwe te kopen, maar heb het ondertussen toch maar gedaan

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
11 apr 2007 07:44 #9 door marc_4
Beantwoord door marc_4 in topic Anti aanbaklaag
We wassen een pan altijd met afwasmiddel af en af en toe gebruiken we schuurmiddel

Wat ik zeg zeg ik en wat jij zeg zeg jij

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • GJC
  • Bezoeker
  • Bezoeker
11 apr 2007 07:50 #10 door GJC
Beantwoord door GJC in topic Anti aanbaklaag
Schuurmiddel op teflon?

[img]smileys/smiley5.gif[/img]

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.240 seconden