- Berichten: 31
- Ontvangen bedankjes 0
- FANtv
- Forum
- KOOK
- Keukengereedschap
- Inductie of Keramisch?
Inductie of Keramisch?
- Peter1965
- Onderwerp Auteur
- Offline
- Junior Lid
Minder
Lees meer
18 jan 2007 17:48 #1
door Peter1965
Inductie of Keramisch? werd gestart door Peter1965
Hoi,
Wat is jullie ervaring mbt het koken op een inductie- of keramische kookplaat?
Gr.
Danielle
Wat is jullie ervaring mbt het koken op een inductie- of keramische kookplaat?
Gr.
Danielle
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- GJC
- Bezoeker
19 jan 2007 04:07 #2
door GJC
Beantwoord door GJC in topic Inductie of Keramisch?
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- Denise
- Offline
- Elite-lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 224
- Ontvangen bedankjes 0
19 jan 2007 06:56 #3
door Denise
Beantwoord door Denise in topic Inductie of Keramisch?
Mijn persoonlijke ervaring met 2,5 jaar koken op inductie: geweldig! De beste manier om te koken!
- goed instelbaar (van echt heeeel laag (lager dan gas) tot veel hoger/sneller dan veel gasstellen
- supersnel koken als je dat wil (mijn huidige gasstel met 1.8kW groot gas is echt veeeel trager dan de inductieplaat die ik had. Daar ging alle 1.8kW echt de pan in, en niet erlangs)
- efficient
- zeer makkelijk schoonhouden van de volledig vlakke glasplaat
- meestal ook ingebouwde timers per sectie of per kookvlak: geen kookwekker meer nodig!
- uit is ook direct uit. Beter nog dan gas.
Nadeel is de uiteraard behoorlijk hogere aanschafprijs (afhankelijk van je wensen). En als je nog geen 'kookgroep' met een perilex stekker in de keuken hebt, dan komen die kosten er ook nog eens bij.
Keramisch heb ik geen ervaring mee, maar het lijkt me vooral dat:
- de plaat veel heter wordt: meer kans op inbranden van vuil en bovendien duurt het veel langer om af te koelen (onveilig dus)
- uitzetten van een pit duurt iets langer; iets minder controle (maar daar wen je aan, he ik van horen zeggen)
Edo
- goed instelbaar (van echt heeeel laag (lager dan gas) tot veel hoger/sneller dan veel gasstellen
- supersnel koken als je dat wil (mijn huidige gasstel met 1.8kW groot gas is echt veeeel trager dan de inductieplaat die ik had. Daar ging alle 1.8kW echt de pan in, en niet erlangs)
- efficient
- zeer makkelijk schoonhouden van de volledig vlakke glasplaat
- meestal ook ingebouwde timers per sectie of per kookvlak: geen kookwekker meer nodig!
- uit is ook direct uit. Beter nog dan gas.
Nadeel is de uiteraard behoorlijk hogere aanschafprijs (afhankelijk van je wensen). En als je nog geen 'kookgroep' met een perilex stekker in de keuken hebt, dan komen die kosten er ook nog eens bij.
Keramisch heb ik geen ervaring mee, maar het lijkt me vooral dat:
- de plaat veel heter wordt: meer kans op inbranden van vuil en bovendien duurt het veel langer om af te koelen (onveilig dus)
- uitzetten van een pit duurt iets langer; iets minder controle (maar daar wen je aan, he ik van horen zeggen)
Edo
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- Peter1965
- Onderwerp Auteur
- Offline
- Junior Lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 31
- Ontvangen bedankjes 0
21 jan 2007 17:42 #4
door Peter1965
Beantwoord door Peter1965 in topic Inductie of Keramisch?
Thanks voor de info swiv98,
Ik vermoed dat het inductie zal worden.
Kun je aangeven, vanuit gebruikersoogpunt wat jij belangrijke opties vind om voor te kiezen, bijvoorbeeld qua afmeting (60 of 80 cm), type bediening of bedieningsmogelijkheden etc.
Alvast bedankt maar weer
Danielle
[img]smileys/smiley4.gif[/img]
Ik vermoed dat het inductie zal worden.
Kun je aangeven, vanuit gebruikersoogpunt wat jij belangrijke opties vind om voor te kiezen, bijvoorbeeld qua afmeting (60 of 80 cm), type bediening of bedieningsmogelijkheden etc.
Alvast bedankt maar weer
Danielle
[img]smileys/smiley4.gif[/img]
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- Denise
- Offline
- Elite-lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 224
- Ontvangen bedankjes 0
22 jan 2007 07:41 #5
door Denise
Beantwoord door Denise in topic Inductie of Keramisch?
Hoi Danielle,
Tsjah, wat je nu vraagt is nog wat meer van persoonlijke voorkeur afhankelijk.
Want ik weet niet hoeveel je kookt en hoe groot je pannen dan zijn en hoeveel tegelijk er volgens jou moeten kunnen staan. Dat bepaalt toch wel de indeling denk ik.
En ook de plek waar de knoppen zitten: wat jij denkt dat handig is.
Ik had zelf een gewone 60 cm inductie kookplaat van Candy. Zat ruimte voor alle pannen (ze kunnen ook dicht tegen elkaar omdat er toch geen hitte van een gasvlam tussendoor komt).
Echter de 'knopjes' (aanraakgevoelig in het glas) zaten allemaal vooraan. En soms stond een pan daar zo goed als bovenop. Knopjes konden het wel hebben, maar het was wel schuiven af en toe. Anderzijds vind ik bediening aan de 'voor de pannen' wel prettig. Handiger dan aan de zijkant, maar alles went.
Let trouwens ook eventueel op de manieren waarop de kookzones _tegelijk_ aan kunnen. Op mijn oude kookplaat waren de 4 zones in 2 groepen verdeeld: 1 links en 1 rechts. Per groep mocht de de totale 'instelling' niet boven de 13 of zo uitkomen (per zone een instelling van 0-9). Je kan dan dus maximaal 2 pannen op volledige kracht zetten (bv eentje linksachter en eentje rechtsachter).
Sommige kookplaten doen het heel anders. Of hebben per zone een ander max vermogen. Bij mij waren ze allen gelijk, wat wel zo handig is.
Geen idee hoe inductieplaten tegenwoordig uitgerust zijn. Ga eens lekker kijken op internet of in de winkel en zoek ook zeker het apparaat van je keuze op internet op bij de online inbouwapparatuur winkels. Kan veel schelen!
Succes,
Edo
Tsjah, wat je nu vraagt is nog wat meer van persoonlijke voorkeur afhankelijk.
Want ik weet niet hoeveel je kookt en hoe groot je pannen dan zijn en hoeveel tegelijk er volgens jou moeten kunnen staan. Dat bepaalt toch wel de indeling denk ik.
En ook de plek waar de knoppen zitten: wat jij denkt dat handig is.
Ik had zelf een gewone 60 cm inductie kookplaat van Candy. Zat ruimte voor alle pannen (ze kunnen ook dicht tegen elkaar omdat er toch geen hitte van een gasvlam tussendoor komt).
Echter de 'knopjes' (aanraakgevoelig in het glas) zaten allemaal vooraan. En soms stond een pan daar zo goed als bovenop. Knopjes konden het wel hebben, maar het was wel schuiven af en toe. Anderzijds vind ik bediening aan de 'voor de pannen' wel prettig. Handiger dan aan de zijkant, maar alles went.
Let trouwens ook eventueel op de manieren waarop de kookzones _tegelijk_ aan kunnen. Op mijn oude kookplaat waren de 4 zones in 2 groepen verdeeld: 1 links en 1 rechts. Per groep mocht de de totale 'instelling' niet boven de 13 of zo uitkomen (per zone een instelling van 0-9). Je kan dan dus maximaal 2 pannen op volledige kracht zetten (bv eentje linksachter en eentje rechtsachter).
Sommige kookplaten doen het heel anders. Of hebben per zone een ander max vermogen. Bij mij waren ze allen gelijk, wat wel zo handig is.
Geen idee hoe inductieplaten tegenwoordig uitgerust zijn. Ga eens lekker kijken op internet of in de winkel en zoek ook zeker het apparaat van je keuze op internet op bij de online inbouwapparatuur winkels. Kan veel schelen!
Succes,
Edo
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- laura19
- Offline
- Platinum-lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 1020
- Ontvangen bedankjes 0
22 jan 2007 07:44 #6
door laura19
Aut viam inveniam aut faciam
Beantwoord door laura19 in topic Inductie of Keramisch?
Grootste nadeel van keramisch : Vuur uitzetten, het "rood" verdwijnt, maar de plaat blijft nog een hele tijd heet. best gevaarlijk.
Aut viam inveniam aut faciam
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- GER.S
- Bezoeker
23 jan 2007 14:23 #7
door GER.S
Beantwoord door GER.S in topic Inductie of Keramisch?
@ dan Yel(danielle) : IK kom vaak "pitten"te kort ( al heb ik er 6!)
misschien is het een optie om naast 4 inductiepitten ook nog een 2 plaats gas te nemen.....tsja ik weet niet wat en hoeveel je kookt.....
ALS ik mijn keuken ga verandeen, komen er inderdaad 2 inductiepitten bij....dus dan heb ik 8! kookpunten.......
misschien is het een optie om naast 4 inductiepitten ook nog een 2 plaats gas te nemen.....tsja ik weet niet wat en hoeveel je kookt.....
ALS ik mijn keuken ga verandeen, komen er inderdaad 2 inductiepitten bij....dus dan heb ik 8! kookpunten.......
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- Peter1965
- Onderwerp Auteur
- Offline
- Junior Lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 31
- Ontvangen bedankjes 0
28 jan 2007 19:34 #8
door Peter1965
Beantwoord door Peter1965 in topic Inductie of Keramisch?
Super bedankt voor alle reacties tot nu!
Inductie komt tot nu toe heel goed uit de bus [img]smileys/smiley2.gif[/img]
Ik ben ondertussen ook gefascineerd geraakt door die gripplaten.
Heeft hier iemand ervaring mee?
Danielle
[img]smileys/smiley1.gif[/img]
Inductie komt tot nu toe heel goed uit de bus [img]smileys/smiley2.gif[/img]
Ik ben ondertussen ook gefascineerd geraakt door die gripplaten.
Heeft hier iemand ervaring mee?
Danielle
[img]smileys/smiley1.gif[/img]
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- veldmuis27
- Offline
- Nieuw lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 3
- Ontvangen bedankjes 0
29 mrt 2007 16:11 #9
door veldmuis27
Beantwoord door veldmuis27 in topic Inductie of Keramisch?
zelf hebben we een inductie kookplaat
deze vind ik heel handig om te koken
het is snel klaar en ik vind het het beste
deze vind ik heel handig om te koken
het is snel klaar en ik vind het het beste
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
- cees
- Offline
- Nieuw lid
Minder
Lees meer
- Berichten: 1
- Ontvangen bedankjes 0
17 okt 2008 23:42 #10
door cees
jl
Beantwoord door cees in topic Inductie of Keramisch?
hallo,
Binnenkort krijg ik een nieuwe keuken met een inductiekookplaat.
Weet jij of er misschien een kook of instructieboek is voor het koken op inductie.
Jouw ervaringen vond ik heel erg positief.
Maar ik wil graag nog meer informatie
Kun jij mij helpen?
Gr. JL
Binnenkort krijg ik een nieuwe keuken met een inductiekookplaat.
Weet jij of er misschien een kook of instructieboek is voor het koken op inductie.
Jouw ervaringen vond ik heel erg positief.
Maar ik wil graag nog meer informatie
Kun jij mij helpen?
Gr. JL
jl
Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.
Tijd voor maken pagina: 0.618 seconden