FANtv-nl-logo-mobile

10 handige klustips

Een wegslippende boor, hout dat splijt bij het spijkeren, kwasten die waardeloos worden omdat ze niet goed zijn weggeborgen. Zelfs de meest optimistische en ervaren klusser heeft regelmatig te maken met ergernissen tijdens het klussen.

Daarom hier 10 handige tips om dit soort ergernissen te voorkomen.

skil-tips

1. Last van een wegslippende boor bij het boren in gladde tegels?
Plak met afplakband een kruis en boor in het centrum van dat kruis. De boorpunt kan dan niet wegglijden.

2. Last van hout dat gaat splijten bij het timmeren?
Sla eerst met de kop van de spijker dwars op de houtnerf. En ga daarna pas echt spijkeren.

3. Moeite met kwasten opbergen?
Kwasten en vachtrollers kun je goed opbergen door ze aan een kledinghaakje te hangen. Maak ze eerst goed schoon. Zo blijven je kostbare kwasten mooi in model.

4. Stroomsnoeren in de knoop?
Neem een oude emmer van circa 10 liter. Maak onderin een gat waar het snoer met stekker doorheen past en rol het snoer in de emmer op. Je kunt hem nu heel makkelijk uitrollen.

5. Vieze vette handen?
Handen die vet zijn van olie en vet kun je heel goed wassen door ze in te wrijven met koffiedik. Wassen met plantaardige olie helpt ook.

6. Vuile verfblikken?
De randen van verfblikken en lijmblikken worden snel besmeurd waardoor ze na het opharden niet meer goed sluiten. Dit kun je voorkomen door wat aluminiumfolie om de rand van het blik te vouwen.

7. Moeite met recht zagen?
Klem met een lijnmklem of verbindingsklem een recht stuk hout op het materiaal dat je wilt zagen. Door de voet van de decoupeerzaag langs het hout te laten glijden krijg je een mooi rechte zaaglijn.

8. Lucht achter het behang?
Als je een luchtbel achter het behang hebt kun je deze met een stanly-mesje of scheermesje een klein sneetje geven. De lucht kan er dan uit. Om de bolling weg te werken smeer je met een klein kwastje wat behanglijm aan achter het sneetje. Druk dan het behang goed aan en wrijf meet een vochtige doek de lijmresten weg.

9. Beschadigingen door het verwijderen van spijkers?
Bij het verwijderen van spijkers beschadig je snel de achterliggende oppervlakte. Gebruik een blokje hout waar je de hamer of tang tegenaan kunt zetten voor je de spijker los trekt.

10. Volg deze website voor nog veel meer handige klustips.

Deze klustips worden je aangeboden door Skil. Skil is een fabrikant van uitstekend elektrisch gereedschap. De medewerkers van Skil hzaebben daarom verstand van klussen op tal van gebieden.

Heb je zelf ook handige klustips? Laat ze ons en de andere bezoekers van deze website dan a.u.b. in het forum weten!

Tags: behang, zagen, boren