FANtv-nl-logo-mobile

Handige boortips

Boren is geen moeilijke klus, zeker niet als je goed gereedschap hebt. Maar toch loop je ook tijdens het boren wel eens tegen onverwachte uitdagingen aan. Daarom hier enkele handige boortips, op diverse gebieden, die je tijden het boren van pas kunnen komen. 

boren-skil

 

Boren in glad metaal
Als je boort in glad metaal wel de boormachine wel eens wegglijden. Om dat te voorkomen kun je eerst met een priem of spijker een putke slaan op de plaats waar je wilt boren. Zo blijft de boorpunt netjes op zijn plaatst staan.

Boren in een gipswand
Voor je in een gipswand gaat boren is het verstandig om de diepte van de holte tussen de gipswand en de muur daarachter te meten. Boor om dat uit te vinden eerst een klein gaatje. Duw een stuk dikke elektrische draad door het gaatje tot je voelt dat je de achterliggende muur raakt. Nu weet je precies welke diepte je moet boren.

Voorkom te diep boren
Je kunt op een heel eenvoudige manier voorkomen dat je te te diep boort. Geef een op de boor de lengte van de plug aan vermeerderd met een halve centimeter. Dit kun je doen met een gekleurd plaknbandje.

Boorstof opvangen
Door een dubbelgevouwen zelfklevend memopapiertje of een enveloppe tegen de muur te houden kun je het boorstof opvangen.

Boormachines kopen
Kijk bij de gereedschap voor goede boormachines tegen een lage prijs.

Met dank aan Skil

Tags: boren