FANtv-nl-logo-mobile

Muurvast behang dankzij Perfax Metyl Speciaal

Perfax Metyl Speciaal is een extra sterke behanglijm voor alle soorten zwaar, extra zwaar en speciaal behang. De voordelen zijn legio; het vlekt niet, kan niet klonten, is sterk, goed corrigeerbaar en vochtbestendig. Bovendien is deze behanglijm kalkbestendig en daardoor zelfs geschikt voor toepassing op nieuwe pleisterlagen.Aanmaken van het plaksel
Strooi de volledige inhoud van een pakje Perfax Metyl Speciaal onder krachtig en voortdurend roeren in de juiste hoeveelheid koud leidingwater (zie tabel). Blijf roeren tot een je een glad mengsel hebt. Gebruik voor het aanmaken en mengen van het behangplaksel bij voorkeur de Perfax Roerspaan. De gaten in de roerspaan garanderen een optimale vermenging. Na ca. 30 minuten nog eens krachtig doorroeren. Het plaksel is nu klaar voor gebruik.ToepassingAanmaken in:Voor ongeveer
Voorlijmen8 liter water70 m2
100% afwasbaar Rauhfaser, zwaar en speciaal behang4 liter water24 m2 (5 rollen)
Juteweefsel vinylbehang3 liter water15 m2 (3 rollen)Voorbereiding van de ondergrond
Zorg voor een schone, droge, vaste, vlakke en licht absorberende ondergrond. Het oud behang vooraf doorprikken en daarna een behangafweekmiddel laten inwerken. Met een behangafsteker kan het behang eenvoudig verwijderd worden. Het is aan te bevelen de ondergrond na het verwijderen van het oude behang en voor het opnieuw behangen te reinigen met een muurreiniger.Scheuren en gaten dienen gevuld te worden met een vulmiddel. Sterk zuigende ondergronden dienen voorgelijmd te worden.


 


Behangen
Breng het Perfax Behangplaksel voldoende en gelijkmatig aan op de rugzijde van het behang. Vouw de baan dubbel en laat het plaksel inwerken. Voor het aanbrengen op de wand het behang zo nodig nogmaals zuinig van plaksel voorzien.


Plak de banen stotend en strij kze glad met een borstel of doek van het midden naar de rand en strijk de banen van boven naar beneden glad. Druk de naden vervolgens met een behangroller aan. Gladstrijken van behang zonder reliëf kan het beste met een spatel gebeuren. Gebruik voor een feilloze afwerking aan plinten, plafinds e.d. een behanglineaal.


Voor vinylbehang met een papier-rug geldt dat deze, na het insmeren, tot het midden dichtgevouwd en opgerold moeten worden. Het oprollen voorkomt dat de naden gaan openstaan en het plaksel tijdens de inweektijd langs de randen uitdroogt.


Let op!  • Behangplaksel droog bewaren

  • Na gebruik het gereedschap direct met water schoonmaken

  • Overtollige lijm en vlekken direct met een schone, vochtige doek deppend verwijderen.

  • Aangemaakt plaksel blijft enige weken bruikbaar

  • Altijd de verwerkingsvoorschriften van de behangfabrikant opvolgen

Vergelijkbare artikelen