FANtv-nl-logo-mobile

Boorhamers en klopboren

Stel, je wilt de muur bij de keuken uitbreken of een grote zware spiegel in de badkamer ophangen. Met de huidige boorhamers en klopboormachines is dit geen probleem.

Met boorhamers kun je snel en moeiteloos in onder andere beton, hout en metaal boren. Je kunt er gemakkelijk openingen mee maken, kabelgleuven trekken of tegels mee afbreken.

Wanneer een klopboor of boorhamer?
Als je een klein gat moet boren is een klopboor krachtig genoeg. Als je grote gaten in beton of baksteen moet boren dan kun je het beste gebruik maken van een boorhamer. Dit komt omdat de hamer functie van de boorhamer veel sterker is dan van de klopboor. Deze hamerfunctie kan onafhankelijk van de rotatiesnelheid geregeld worden. Op die manier hoef je niet veel druk op de machine uit te oefenen, zodat het werk lichter wordt. Nog makkelijker is het SDS-systeem, waardoor je heel gemakkelijk boortjes kunt verwisselen.

 

  
Het SDS-systeem op de keuzestand op de boorhamer

 

Snelspanboorkop
Op de klopboor zit een schakelaar voor schroeven en boren. Het kan gebeuren dat je tijdens je werkzaamheden snel wilt wisselen van functie. Ben je aan het boren en wil je gaan schroeven, dan is het een kwestie van een paar seconden. Met de snelspanboorkop kun je heel gemakkelijk de boren en bitjes verwisselen. Ook is het handig dat de klopboor zowel rechts als links kan draaien. Het is extra handig als er een Powerlight op de klopboor zit. Hierdoor kun je altijd precies boren, ook in slecht verlichte omstandigheden.

Klopboormachines
Naast boorhamers is er ook een breed assortiment aan klopboormachines te koop. Met groot bedieningsgemak kun je de meest uiteenlopende werkzaamheden op het materiaal afgestemd uitvoeren.

 

  
Gemakkelijk boortjes wisselen en het Powerlight op de klopboor

 

Enkeltoerig of dubbeltoerig
Je kunt kiezen uit een enkeltoerige of dubbeltoerige klopboormachine. De lichte en compacte enkeltoerige machine is uitermate geschikt voor alle gangbare boorklussen in hout, kunststof of steen. De dubbeltoerige klopboormachines zijn krachtige en universeel. Door de twee standen kan de machine variabel worden ingezet. Laag toerental met veel kracht in de eerste stand (gatzagen of boren van grote diameters) en hoog toerental bij minder kracht in de tweede stand.


Kijk hier voor boorhamers en klopboren van de beste merken

Vergelijkbare artikelen