FANtv-nl-logo-mobile

Tangen moet je hebben

De punttang, de combinatietang, de zijsnijtang, de lange punttang en de draadstriptang. Dit zijn tangen die de elke doe-het-zelver in zijn gereedschapskist moet hebben.

De tang is hét ultieme hulpmiddel tijdens klussen. Je moet namelijk vast wel eens een televisiekabel aansluiten of een draadje verbinden of juist afknippen. Met je handen kun je er vaak niet goed bij, en dan biedt een tang uitkomst!

Variaties
Eigenlijk bestaat een tang altijd uit een bek, een scharnierpunt en benen. En daar bestaan veel variaties op. Zo heb je bijvoorbeeld een punttang. Deze tang heeft –de naam zegt het al- een langwerpige punt, met aan de onderkant een snijvlak om kabels door te knippen. De lange punttang heeft een nog langere bek en is geribbeld, zodat de grip beter is.

 

 

De combinatietang heeft een iets minder spitse bek, maar heeft wel meer grip. Ook deze heeft een snijvlak om kabels door te knippen. Wil je echt alleen knippen, kies dan de zijsnijtang. Deze tang heeft een kleine, maar scherpe bek. De draadstriptang gebruik je om het plastic beschermlaagje van elektriciteitskabels te verwijderen. 

Elektriciteit
De getoonde Irwintangen hebben het VDE-keurmerk. Dat betekent dat het gereedschap goed geïsoleerd is. Je kunt hiermee gewoon verder werken, terwijl de stroom nog op de installatie staat. Toch is het aan te raden om de stroom uit te schakelen, want elektriciteit is en blijft gevaarlijk

 

 

Comfort
Deze tangen hebben een bek die vervaardigd is van verchroomd nikkel staal. Hierdoor heb je een betere grip. De snijvlakken van de tangen zijn inductiegehard. Dit betekent dat de snijvlakken langer scherp blijven. Ook zorgen de ProTouch grepen ervoor dat de tangen goed in de hand liggen en dat je minder snel last krijgt van vermoeide handen.

Vergelijkbare artikelen