FANtv-nl-logo-mobile

Voor-en nadelen van vloerverwarming

Vloerverwarming bespaart je een hoop ruimte. Je hebt immers de radiatoren niet meer nodig. Maar wist je dat er nog een aantal redenen zijn om vloerverwarming aan te schaffen?

Omdat vloerverwarming de warmte gelijkmatig verdeelt wordt is het beter te regelen. Hierdoor bespaar je op je energiekosten. Je kunt zeggen: des te hoger het vermogen per m2, des te sneller de vloer warm zal zijn. Het is logisch dat als je minder stookt, je minder energie verbruikt.

 

Vanaf de grond
Bij een traditionele verwarming stijgt de warme lucht eerst naar boven. Hierdoor koelt de vloer snel weer af en moet je voor je gevoel weer verwarmen. Bij vloerverwarming blijft de vloer langer warm.

Stof
Mensen met een stof/huismijtallergie doen er goed aan om te kiezen voor vloerverwarming. Omdat er geen radiatoren meer nodig zijn, kan er geen stof op blijven hangen. Dit gebeurt heel vaak, omdat radiatoren veel plekken hebben die moeilijk schoon zijn te maken. Hierdoor komt er een hoop zwevend stof in de lucht.

Ook de hoeveelheid stof op de grond zal bij vloerverwarming minder zijn. Omdat de vloer drooggestookt wordt, krijgt huisstofmijt geen kans om zich te ontwikkelen.

 

 

Nadelen
Toch zijn er ook nadelen. Vloerverwarming is namelijk iets duurder dan een normale verwarming. Maar vanwege de besparingen die je maakt, valt dit eigenlijk wel mee.

Heb je een houten vloer? Dan is het misschien niet mogelijk om vloerverwarming te kiezen. Dit heeft te maken met de eigenschappen van het hout. Bij laminaatvloeren heb je laminaat die geschikt is voor vloerverwarming en laminaat die dat niet is.

Omdat vloerverwarming vaak gelegd wordt bij een nieuwbouwhuis is het moeilijk om in te schatten welke veranderingen er later plaatsvinden. Door bijvoorbeeld een nieuwe kamer te creëren, zou het kunnen gebeuren dat er geen verwarming in de kamer is.

Vergelijkbare artikelen