FANtv-nl-logo-mobile

Anti-inbraakstrip

Een anti-inbraakstrip is een eenvoudig aan te brengen maatregel om te vookomen dat je deur of raam wordt opengewrikt.

Een ervaren inbreker heeft over het algemeen weinig problemen om via de voor- of achterdeur het huis in te komen. Er gaat een koevoet, breekijzer of zelfs een creditkaart tussen de deur, even bewegen (flipperen genoemd), en de deur springt open. Tenminste: als er geen veiligheidsmaatregelen genomen zijn.

23836-anti-inbraakstrip-2

Één van deze maatregelen is het plaatsen van anti-inbraakstrips. Deze voorkomen dat het inbraakgereedschap tussen de deur gestoken kan worden. Bovendien hebben ze nog een leuke neveneffect, ze houden tocht en stof tegen.

De strip bestaat uit twee stalen delen (vaak aluminium) die op de deur en het kozijn gemonteerd worden. Er zijn drie soorten strippen. Voor deuren die naar buiten draaien, voor deuren die naar binnen draaien, en voor verzonken deuren.

Anti-inbraakstrips kunnen ook gebruikt worden om ramen, luiken, klepramen en bovenlichten te beveiligen.

 

Een passend gekleurde anti-inbraakstrip
Vaak zie je fel witte strips. Dat is meestal geen mooi gezicht. Bij de bouwmarkt kun je echter ook  ongelakte strips krijgen. Tevens kun je daar verf laten mengen in exact dezelfde kleur als de deur, het raam en het venster. Zo vallen de anti-inbraakstrips niet op als ze eenmaal geplaatst zijn.

Vergelijkbare artikelen