FANtv-nl-logo-mobile

Boorhamer gebruiken voor zware en lichte klussen

Wil je grote gaten in baksteen of beton boren? Dan volstaat gewone boormachine of klopboormachine vaak niet. Je hebt dan grover geweld nodig in de vorm van een boorhamer. Dit is een elektrische boormachine waarbij de klopbeweging elektropneumatisch tot stand komt.

De hamerfunctie van een boorhamer is veel sterker dan die van een klopboormachine. Bovendien is de hamerfunctie los in de stellen van de rotatiesnelheid. Het werken met een boorhamer gaat lichter dan dat je hetzelfde resultaat met een klopboormachine wilt verkrijgen omdat je maar weinig druk op de boor hoeft uit te oefenen.

 

boorhamer 

 

Een boorhamer kan vaak als drilboor dienst doen. Daarvoor moet de boorhamermachine beschikken over een stand waarbij alleen gehamerd wordt, zonder dat de boorkop ronddraait. Bij veel van de boorhamers die geschikt zijn als drilboor zit een set sloopbeitels . Deze sloopbeitels zijn vergelijkbaar met een voegbeitel, puntbeitel en koudbeteil.

Omgekeerd kan de boorhamer vaak ook alleen boren. Dus zonder hameren. Je kunt de boorhamer dus ook gewoon gebruiken op een gaatje te boren in in hout, metaal of kunststof.

Kijk hier voor een overzicht van goede boorhamers

Tags: gereedschap, boren