FANtv-nl-logo-mobile

Dremel gereedschap. Echte multi-tools

Een Dremel is klein elektronisch gereedschap waarmee je heel veel verschillende taken kunt uitvoeren. Een Dremel is erg goed in precisiewerk.

Dremel is een merk elektrisch gereedschap, maar de naam is tevens synoniem aan het roterende gereedschap waarmee Dremel beroemd is geworden. Deze Dremels zijn vergelijkbaar met de pneumatisch slijpmachines die gebruikt worden in de metaalverwerkende industrie. De Dremel is echter veel kleiner, handzamer, en je kunt er heel veel mee. De Dremel wordt dan ook wel een multigereedschap-systeem genoemd. Boren, slijpen, schuren, graveren, poetsen en polijsten kan allemaal met een Dremel.

 

dremel-3000

 

Qua vorm lijkt de Dremel op een kleine frees en zelfs op een elektrische tandenborstel. Dat laatste komt door zijn kleine roterend kop die kan worden voorzien van vele opzetstukjes voor verschillende taken. Taken waarvoor een Dremel veel gebruikt wordt zijn het graveren in glas, het leggen van laminaat, het polijsten van metaal en het slijpen van gereedschap. Ook kun je met een Dremel goed schuren en je kunt er pijpen mee afsnijden.

Heel belangrijk bij een Dremel zijn de hulpstukken die je los bij kunt kopen. Met de Dremel hulpstukken kun je dan taken nog beter en nauwkeuriger uitvoeren. Er zijn onder andere hulpstukken voor frezen, snijden, zagen en slijpen. Zo kun je bijzonder gedetailleerd snijden met een daarvoor bestemd hulpstuk.


dremel-graveren 

 

Het voordeel van een Dremel is dat je vaak kunt volstaan met één stuk gereedschap (de Dremel) waarbij je normaal meerdere apparaten en stukken gereedschap moet gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Het vervangen van vloerbedekking door tegels waarbij je moet snijden, schuren, schrapen en slijpen, met de Dremel kun je dat allemaal uitvoeren. Bijkomend voordeel is dat de Dremel op een accu werkt wat het gebruiksgemak nog verder verhoogd.

Via het Quick Fit Accessoiry Change System kunnen accessoires en hulpstukken snel worden gewisseld. Zo kun je de Dremel snel van taak laten wisselen.

Voordelig een Dremel kopen
Wil je voordelig een Dremel kopen? Kijk dan bij het gereedschap.

Demonstratie Dremel multi-tools
Kijk hieronder naar video's waarin de zeer populaire Dremel 3000 en de wat grotere Dremel Multi-Max worden gedemonstreerd.

 

Tags: gereedschap, dremel