FANtv-nl-logo-mobile

Informatie over schuurmachines

Een schuurmachine is een stuk elektrisch gereedschap dat voor iedere klusser onmisbaar is. Schuren kan ook met de hand, maar met een schuurmachine gaat het een stuk sneller en krijg je een veel beter, egaler, resultaat.

schuurmachine-bosch

Er zijn verschillende soorten elektrische schuurmachines te koop.

Vlakschuurmachines
Ten eerste is er de vlakschuurmachine. Zoals de naam al aangeeft is deze machine bedoelt voor het schuren van vlakke oppervlaktes. Een vlakschuurmachine is meteen te herkennen aan zijn rechthoekige zool. Een vlakschuurmachine schuurt via een trillende beweging.

Excentrische schuurmachines
Ook de excentrische schuurmachine trilt. Deze elektrische schuurmachine heeft echter een cirkelvormige zool. De excentrische schuurmachine gebruik je voor grof schuurwerk.

Delta schuurmachines of driehoek schuurmachines
Twee benamingen voor hetzelfde apparaat dat deze namen te danken heeft aan zijn driehoekige vorm met iets gebogen zijdes. Door zijn vorm kun je met een delta schuurmachine veel makkelijker in hoekjes schuren. Een delta schuurmachine is beter in nauwkeurig werk.

Multi schuurmachine
Kun je geen keuze maken uit de modellen? Kies dan voor een multi schuurmachine. Deze veelzijdige schuurmachine werkt met opzetstukken. Je kunt hem dus als delta-, excentrische- en vlakschuurmachine gebruiken. handig, één schuurmachine voor alle klussen!

Bandschuurmachines
De bandschuurmachine is een verhaal apart. Deze schuurmachine beschikt over twee rollen. Daarvan wordt er één door de motor aangedreven. Een bandschuurmachine werkt met schuurband die over de rollen draait. Een bandschuurmachine is een krachtpatser voor het professionele werk.

Hoe goed schuurt een schuurmachine?
Hoe goed een schuurmachine zijn werk doet hangt van meerdere factoren af. Ket bij aanschaf op het vermogen, het toerental en de schuurdiameter. De schuurdiameter is de mate waarin de schuurzool kan uitslaan.

Nog wat andere factoren die van belang zijn bij de keuze van een schuurmachine:

  • Wil je een accu-schuurmachine of een meer krachtige schuurmachine met een stekker?
  • Heeft de schuurmachine soft grip? Dit is van belang als je de machine langdurig gebruikt.
  • Heeft de schuurmachine een tweede handgreep. Zo kun je het apparaat beter vasthouden en meer kracht zette.
  • Kun je een stofzuiger op de schuurmachine aansluiten? Soms kan dit via een adapter.
  • Heeft de schuurmachine verlichting? Hiermee kun je altijd goed zien wat je aan het schuren bent.

Online een schuurmachine kopen
Kijk voor goede schuurmachines tegen een scherpe prijs bij de gereedschap.

Tags: schuren, gereedschap