FANtv-nl-logo-mobile

Nietpistolen (tackers)

Moet je tijdens het klussen vaak en veel nieten, dan is een tacker (een nietpistool) een goede aanschaf. Met zo'n apparaat schiet je de nieten met grote kracht in het materiaal.

Je hebt elektrische en handmatige nietpistolen. De handmatige versie beschikt over een mechanisme dat de energie even vasthoudt en dan plots vrij laat komen zodat zo'n nietpistool toch veel meer kracht heeft dan een normaal nietapparataat. De kracht van een tacker is zo hoog dat de nieten helemaal in het hout of ander materiaal geschoten worden. De nietjes buigen dus niet bij de pootjes zoals bij een normaal nietapparaat.

nietpistool-tacker

Bij veel nietpistolen is de slagkracht instelbaar via een knop die zich meestal bovenop het apparaat bevindt. Sommige nietpistolen kun je ook als spijkerpistool / nagelpistool gebruiken door het magazijn te verwisselen. Je kunt er dan razensnel meer "spijkeren".

Voor een nietpistool zijn speciale nieten beschikbaar die meestal recht van vorm zijn. Voor het bevestigen van een draad wordt echter meestal gebruik gemaakt van een ronde variant.

Nietpistolen worden veel gebruikt om meubels te stofferen en om dunne platen of folie te bevestigen. Ook is een nietpistool erg handig bij het bevestigen van isolatiemateriaal.

Tip: Bij de aanbevolen winkels met gereedschap kun je kiezen uit vele tientallen nietpistolen / tackers tegen lage prijzen.

Tags: gereedschap, spijkers