FANtv-nl-logo-mobile

Snel schilderen met een elektrische verfspuit

Moet je vaak schilderen, en zijn dat vaak grote oppervlakten? Dan kan een elektrische verfspuit een handige investering zijn. Zo'n verfpistool is helemaal niet zo duur en scheelt je heel veel tijd.

Schilderen gaat snel met een elektrische verfspuit. Je vult de spuit met verf en sproeit deze vanaf een afstand van 10 a 20 centimeter op het te verven oppervlak. Hou een vaste afstand aan voor het mooiste spuitresultaat. Een mooi resultaat bereik je met de kruisgang. Je spuit de eerste keer horizontaal (van links naar rechts), en dan nog eens verticaal zo dat je alle delen van twee kanten af hebt besproeid.

elektrische-verfspuit

Afdekken en schoonmaken
We raden je wel aan de niet te verven plaatsen goed af te dekken of af te plakken als je een verfspuit gebruikt. Niet alleen voor het knoeien, maar stroompunten als stopcontacten en schakelaars kunnen ook een risico vormen door de (natte) nevel die er vrijkomt bij het verf spuiten.

Afdekken kan met materialen als een afdekzijl, folie, karton en schildersvlies. Het is belangrijk dat je deze goed aan de grond vasthecht met tape.

Na je verfklus maak je de verfspuit goed schoon voor je hem opbergt. Ook is het verstandig bepaalde onderdelen af en toe in te vetten. Dit kan gewoon met vaseline.

verfspuit

Opzetstukken
Bij een elektrische verfspuit worden opzetstukken meegeleverd. Bijvoorbeeld voor priegelwerk, voor bijzonder gladde ondergronden, voor moeilijk bereikbare plekken, maar er zijn ook speciale opzetstukken voor muren en andere grote oppervlakten.

Goede merken
Goeie fabrikanten van elektrische verfspuiten zijn Bosch, Ryuobi en Hazet, maar vooral marktleider Wagner. De beste elektrische verfspuiten kun je vinden bij de beste winkels met gereedschap.
Hier kun je de beste elektrische verfspuiten vinden.

Tags: Verven, gereedschap