FANtv-nl-logo-mobile

Klushuis de Meern: week 4

De badkamer begint al aardig gestalte te krijgen. Maar er is nog een hoop werk te doen. Deze week wordt er gestukt, gaan we verder met de douchecel en metselen we een muurtje waarin een gelhaard komt. Ook wordt er in de werkplaats een begin gemaakt met een inloopkast.Omdat stuken toch een vak apart is, is de stukadoor langsgeweest om de muren en de douchecel te stuken. De achterwand is lekker grof geworden, zodat de douchecel goed uit komt in de ruimte. Jorrik heeft zich ondertussen bezig gehouden met de glaspui. Voor het gemak brengt hij in de holle kolommen alvast lasdozen en elektrabuizen aan. Hier komen straks de schakelaars in. Met slagpluggen bevestigt hij een balk tegen het plafond. Hier worden de kolommen tegen geschroefd. Zo schiet het allemaal al aardig op.


Dennis en Ellemieke maken samen een muurtje met een opening voor de gelhaard in de slaapkamer. Hiervoor gebruiken ze cellenbetonblokken die ze op elkaar lijmen. Om te voorkomen dat de blokken boven de opening vallen, plaatsen ze twee betonnen lateien. Deze zijn gewapend met betonijzer. Dit maakt de constructie sterk genoeg om het gewicht van de blokken erboven gemakkelijk te kunnen dragen. Als de lijm droog is wordt het muurtje mooi glad gestukt.
 
Omdat er in de badkamer geen plaats is voor een toilet wordt deze deze in de ruimte ernaast geplaatst. Daarvoor moeten de aan-en afvoerleidingen worden omgelegd. We hebben gekozen voor een Pack-inbouwreservoir. Zo heb je alles wat je nodig hebt in één pakket. Het inbouwreservoir, de pot, de drukknop, de wc-bril, een dempingsvel en alle montagebenodigdheden. Eerst wordt het inbouwreservoir tegen de muur gehangen. Daarna worden de afvoerbuizen op maat gemaakt. Daarbij moet je goed letten op de beschrijving.
Nu kan de ruimte om het inbouwreservoir opgevuld worden met cellenbetonblokken. Voordat het muurtje gestukt kan worden, breng je eerst een stuk stucgaas tegen het inbouwreservoir aan, zodat ook daar de stuc goed hecht. Het stucwerk moet nu eerst goed drogen voordat de tegels er tegenaan kunnen.
Er is besloten om van één slaapkamer een inloopkast te maken. Hiervoor is een mooi ontwerp gemaakt, dus kunnen Ellemieke en Bob aan de slag. Om te beginnen moet een aantal MDF-platen op maat gezaagd worden. Bob legt aan Ellemieke uit hoe je dat doet met de cirkelzaag en een lat als geleider. Dat gaat gemakkelijk, dus Ellemieke zaagt er lekker op los.

Vergelijkbare artikelen