FANtv-nl-logo-mobile

Klushuis de Meern: week 6

De badkamer is bijna klaar. Hij krijgt een landelijke uitstraling. Dennis monteert een zelfgemaakte schuifdeur.De badkamer is bijna klaar. Er worden alleen nog een paar balken tegen het plafond aangebracht. Hiervoor worden schroeven, pluggen en slagpluggen gebruikt. Door de balken krijgt de badkamer een landelijke uitstraling.


In plaats van een draaideur is er gekozen voor een schuifdeur. We maken deze zelf. Van balkjes wordt een frame gemaakt, dat aan twee kanten wordt bekleed met MDF platen. De deur krijgt een speciaal effect. Daarvoor brengen we eerst grofweg wat zwarte en grijze verf aan op de deur. En terwijl de verf nog nat is strijk je er met een blokkwast overheen, zodat zwartgrijze strepen ontstaan die in elkaar over vloeien.


Een badkamer zonder spiegels is natuurlijk niets. We hangen spiegels op met een metalen lijst. Dat past goed bij de rest van de badkamer. Voor het ophangen van de spiegels wordt een speciaal systeem gebruikt dat achter de spiegels geplakt wordt. Zo zie je geen bevestigingsmiddelen, maar alleen strakke spiegel.


Voor de glaspui is gekozen voor een matte kunststof plaat. Deze is gemakkelijk op maat te zagen, lekker licht van gewicht en dus eenvoudig te plaatsen. Hiervoor worden glaslatten gebruikt. Glaslatten zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Het is het mooist om ze in de hoeken onder verstek te zagen, zodat ze netjes aansluiten. Met om de 20 centimeter een spijkertje zet je de glaslatten zo vast.


Dan is er nog wat schilderwerk te doen. We schilderen de wanden met een lichtblauwe muurverf. Die kleurt mooi bij de mozaïektegeltjes. De plafondbalken worden in de teakbeits gezet. Zo komen ze iets nadrukkelijker uit. Een likje verf maakt het altijd weer mooi af.Inloopkast
Bob en Ellemieke hebben de kasten in elkaar geschroefd. Nu kunnen ze de achterplaten er tegenaan zetten. Ze bevestigen ze met lijm en spijkers. Ze hebben er voor gezorgd dat de platen mooi haaks zijn. Zo kunnen ze de kast goed recht trekken.
 

Vergelijkbare artikelen