FANtv-nl-logo-mobile

De garage - werkplaats

 

Een garage dient vaak als opslagplaats, maar je kunt er veel meer mee. Deze garage heeft drie verschillende ruimtes die alle drie een andere bestemming gaan krijgen.
Het plan
De eerste ruimte wordt ingedeeld als werkplaats met een riante werkbank waar de bewoners naar hartenlust kunnen klussen. Ook zal er genoeg ruimte zijn voor de fietsen. De ruimte daarnaast wordt ingedeeld voor het kinderspeelgoed en van de grootste ruimte wordt een gezellige speelkamer gemaakt waar iedereen zijn eigen ding kan doen; knutselen, TV kijken en de nieuwste games kan spelen.


De werkplaats
De werkplaats moet eerst geïsoleerd worden. Ook komen er in de onderkant van de deuren ventilatieroosters voor de toevoer van verse lucht en in de muur vlak onder het plafond een rooster voor de afvoer van vuile lucht.


  


Doordat de staanders nog los staan, kan het isolatiemateriaal gemakkelijk aangebracht worden. Daarna worden de staanders vastgezet met de gipsplaten. Op die manier kan de wand nog werken. Tegen de isolatie wordt klimaatfolie aangebracht met dubbelzijdige tape. De folie zorgt ervoor dat het vocht van buiten niet naar binnen kan, maar dat het vocht van binnen wel naar buiten kan.


Nu alle naden tussen de stroken klimaatfolie afgeplakt zijn, kunnen de platen er tegenaan. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een speciale schroefmachine. Daar loopt een band met schroeven doorheen, zodat je niet steeds een nieuwe schroef hoeft te pakken. In dit geval is er niet gekozen voor gipskartonplaten, maar voor gipsvezelplaten. Deze zijn sterker wat wel handig is voor een werkplaats.


  


In een werkplaats is gereedschap natuurlijk onmisbaar. Daarom wordt er een gereedschapbord gemaakt van een plaat geperforeerd hardboard. In de gaatjes kunnen gereedschaphaken gestoken worden waar dan weer het gereedschap aan gehangen wordt. En om terug te kunnen vinden wat waar hoort te hangen, worden de contouren op de plaat geschilderd met zijdeglanslak op waterbasis. Deze is krasvast, zodat de verf er niet af gaat door het schuren van het gereedschap.


In de werkplaats moeten ook de fietsen gestald worden. En om aan te geven welk deel voor het klussen en welk deel voor de fietsen bestemd is, wordt er op de vloer, de wand en het plafond een zwart/geel gestreepte band geschilderd. Door een goede schilderstape te gebruiken voor het afplakken, loopt de verf er niet onderdoor en krijg je geen beschadigingen bij het lostrekken.

Vergelijkbare artikelen