FANtv-nl-logo-mobile

Slaapkamer in Engelse stijl

De bewoners van dit appartement gaan voor het eerst samenwonen en hebben allebei nog niet duidelijk één smaak. Tijd om daar verandering in te brengen!

Het plan is als volgt. De hoofdkleur van de slaapkamer wordt blauw met een Engels romantische uitstraling. Deze stijl komt ook terug in de lambrisering en het sanitair. Om aan de wens van de bewoners te voldoen wordt er een echte bedstee gemaakt. Om opbergruimte te creëren komt naast de bedstee een opbergkast met legplanken. Ondanks dat er met donkere kleuren wordt gewerkt en er een bedstee in komt te staan, is het de bedoeling dat de slaapkamer optisch vergroot wordt. Lijkt onmogelijk, maar kan wel!

Blauw en nog eens blauw
De slaapkamer is niet heel erg groot en omdat er ook nog eens een bedstee in komt te staan, wordt de kamer nog kleiner. Het tegendeel is echter waar. Omdat er gewerkt is met verschillende tinten blauw, creëer je juist diepte.

De wanden zijn behangen met een sjiek behang met een strakke print, waardoor het modern maar tegelijkertijd ook klassiek oogt. Het vouwgordijn is een dikke rijke corduroy stof met een velours rib. Het is een dikke stof met een stoere uitstraling. Bij sjiek hoort natuurlijk ook een passend tapijt. Helemaal in de stijl van de slaapkamer; een indigo hoogpolig tapijt.

Naast het gebruik van verschillende blauw tinten, is er ook gebruik gemaakt van witte accenten in de slaapkamer om ook meer diepte te creëren. De kozijnen en de deur zijn hoogglans wit. De kooflijsten die zijn aangebracht zijn ook wit.

Vergelijkbare artikelen