FANtv-nl-logo-mobile

Oriëntaalse woonkamer

De sfeer in de woonkamer wordt oriëntaals. De hoofdkleuren zijn zwart, bordeaux rood en wit/geel. Maar wat gaat er nog meer gebeuren?

De haard krijgt een schouw, die zwartgemarmerd wordt met rode accenten. De vloer heeft een wengé uiterlijk en het plafond wordt zwart. De bestaande vensterbank wordt verbreed en dikker gemaakt en krijgt de kleur zwart. De kozijnen hieromheen worden wit/geel geverfd. De schrootjes (houten panelen links en rechts naast de haard) wordt ook wit/geel geverfd. Het rookkanaal wordt glad gemaakt en krijgt de kleur bordeaux rood. De woonkamer wordt verder afgestyled met twee grote loveseats en verschillende chinese elementen. 

In de woonkamer is gekozen voor een wengé kleurig laminaat. Omdat het een bovenwoning betreft met onderburen is het ook belangrijk dat er een ondervloer komt te liggen. Wenge is een donkere kleur en past prima bij de oriëntaalse sfeer in deze ruimte.

 

 

De haard is een echte eyecatcher geworden. De oude kachel zag er niet meer uit. Omdat er geen mogelijkheid voor een centrale verwarming is, is er een nieuwe zwarte gaskachel geplaatst. Gasinstallaties kunnen gevaarlijk zijn als ze niet goed aangesloten worden. Deze klus kun je het beste laten doen door een erkend installateur.

Om de nieuwe kachel nog eens extra te accentueren is er een schouw omheen gemaakt. Deze is opgebouwd uit cellenbetonblokken. Het op maat maken doe je met een speciale cellenbetonzaag. De details zijn aangebracht met kant en klare profiellijsten. Om toch weer het oude uiterlijk van de schouw terug te krijgen, is deze gemarmerd d.m.v. een speciale verftechniek. Een echte blikvanger!

Om lekker in het raam te kunnen zitten en te relaxen is de vensterbank verbreed en dikker gemaakt. De vensterbank is afgewerkt met een zwarte verf. De raamdecoratie worden zwarte rolgordijnen met hele dunne houten strookjes.

Het dressoir van de bewoners heeft ook een andere uitstraling gekregen. De pootjes zijn weg en de het meubel is zwart geworden.

In de woonkamer is een flexibel plafond gekomen. Om de ruimte optisch groter te laten lijken, is gekozen voor de kleur zwart met beige en diamant vormige lampjes. Heb je genoeg van het zwarte vlak dan kun je het laten vervangen door een andere kleur. Om de oriëntaalse sfeer te benadrukken is de ruimte afgestyled met chinese elementen.

Zie de foto's bovenaan dit artikel voor het eindresultaat.

Vergelijkbare artikelen