FANtv-nl-logo-mobile

Een mediterrane badkamer

De badkamer verkeert op dit moment in slechte staat. De buitenwand is niet geïsoleerd en dat is duidelijk voelbaar. Ook is de vloerverwarming nu te heet afgesteld.

Hierdoor moeten de bewoners op hun tenen lopen. De vloer wordt gewoon té warm. De indeling van de ruimte is ook niet optimaal en daarom gaan we die drastisch veranderen. Uiteindelijk moet de badkamer een ruimtelijk ogend geheel worden.

 

Plannen
Om deze badkamer een stuk groter te laten lijken maken we twee wandjes. Achter het ene wandje komen de wasmachine en de droger te staan en achter de andere komt de douche. Aan de andere kant van de wandjes komt een wasbak.

De natte gedeeltes van de badkamer worden betegeld met Portugese tegels. Dit moet de badkamer een buitenlands ogende sfeer geven. Om extra licht in de badkamer te laten schijnen, worden er kleine lichtkoepeltjes en twee ronde dakramen geplaatst. Zo kun je extra genieten van het bad op pootjes dat voor het raam komt te staan. De badkamer is niet compleet zonder de lichtgrijze kleuren en bruintinten van een warm mediterrane stijl. Daarom wordt de badkamer tenslotte gestuukt en geschilderd.

  

Klaar!
De badkamer is nu helemaal af. Door modern te combineren met ouderwets is deze badkamer toch wel erg speciaal geworden. De plantenbakken en het bad op pootjes brengen je ver terug in de tijd, terwijl het moderne microcement op de muren en de uit de muur komende kranen je direct terugbrengen. De spotjes die in het plafond langs de muren zijn geplaatst maken het geheel af.

Ben je ook geïnterresseerd geraakt in deze badkamer? Klik dan op onderstaande overzichtstekening voor een snelle impressie en bekijk de foto's hierboven. Misschien kun je er dan wat mee bij jou verbouwplannen.

Tags: badkamer, metamorphose