FANtv-nl-logo-mobile

Zelf een sideboard maken

Een sideboard is een lage vrijstaande kast die gebruikt kan worden als boekenkast, als dressoir, maar ook als televisiemeubel of roomdivider. Sideboards kun je in iedere meubelwinkel kant en klaar kopen, maar je kunt ze ook zelf maken.

Als je zelf een sideboard maakt kun je zelf helemaal de indeling bepalen. Maak zelf je ideale sideboard!

 

sideboard-maken

 

Een beschrijving hoe je zelf een sideboard maakt is te vinden op deze projecthandleiding van Bosch. Het sideboard wat hier gemaakt wordt is samengesteld uit een groot aantal meest uiteenlopende materialen zoals MDF-platen, acrylglas, alu-dibond en tegels. Deze sideboard wordt gemaakt met behulp van één stuk elektrisch gereedschap, de Bosch PKS 16 Multi minihandcirkelzaag. Deze allrounder, voordelig te koop via goede winkels met gereedschap, kan door drie verschillende zaagbladen (hout, Multi-Material, diamantblad) alle gangbare materialen met een groot aantal zaagtoepassingen bewerken.

Deze klus is niet alleen haalbaar voor ervaren klussers, maar ook voor beginners. En natuurlijk kun je het design en de indeling van de kast naar eigen wensen en smaak aanpassen.

Naar de projecthandleiding

Tags: kasten