FANtv-nl-logo-mobile

Een hangend toilet plaatsen

Een hangend toilet staat mooi in je toiletruimte of badkamer. De ruimte lijkt groter en bovendien kun je de vloer beter schoonmaken. Veel voordelen dus. Wil je je toilet vervangen door een hangend toilet? En wil je weten hoe je dat zelf kunt doen? Kijk dan hieronder naar de video.

hangend-toilet-wandcloset

Een hangend toilet (ook wel wandcloset genoemd) is het mooist met een inbouwreservoir. Bij een inbouwreservoir is het van belang dat de afvoer van het toilet langs de muur loopt. Helaas is dat bij normale toilet vaak niet het geval, dat betekent dat je bij vervanging de afvoer moet verleggen.

Plaats je een extra toilet? Zorg dan voor voldoende ontluchting van de riolering. Anders krijg je problemen met de riolering elders in huis omdat deze niet is berekend op de grote waterverplaatsingen van het extra toilet.

De ideale plek
Hou er rekening mee dat je op een hangend toilet minimaal 60 cm beenruimte nodig heeft. Aan weerszijden heb je minimaal 20 cm ruimte nodig. Let op! Een wandcloset komt een stuk naar voren doordat de spoelbak weggewerkt wordt in een voorzetwand. Je hebt dus wel ruimte nodig om deze te plaatsen.

Over het algemeen wordt er geadviseerd om 40 cm te hanteren vanaf de vloer tot aan de bovenzijde van het toilet zonder bril. Uiteraard is dit per persoon afhankelijk. Zo zal een groot persoon een hoger toilet meer kunnen waarderen van een wat kleiner persoon. Een hangtoilet hangt dus een stukje boven de vloer. Dit maakt het onderhoud van het toilet eenvoudiger.

Tags: toilet