FANtv-nl-logo-mobile

De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof is, sinds de uitvinding in het begin van de vorig eeuw, niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dat zien we ook terug op het gebied van kozijnen.

Vroeger was de keuze beperkt tot houten, stalen of aluminium kozijnen. Nu zijn kunstof kozijnen niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Sommige mensen denken bij kunststof kozijnen aan forse, grote kozijnen die maar in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar zijn. Dat is al lang niet meer het geval. Er is de afgelopen 20 jaar veel veranderd. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen in vele maten verkrijgbaar en de kleurkeuze is veel uitgebreider geworden. Je hebt de keuze uit verschillende profielen en kleuren, zodat je altijd wel de kozijnen van je dromen kunt vinden.

Ben je toe aan nieuwe kozijnen, bijvoorbeeld omdat je in de winter veel last hebt van condens op de ramen, wat je het zicht naar buiten ontneemt? Dan zou je kunnen overwegen over te stappen van je oude houten of aluminium kozijnen op kunststof kozijnen.

De voordelen
Met kunststof kozijnen woon je:

  • Comfortabeler. Je hebt minder last van tocht, vocht en straatgeluiden. Bovendien zijn kunststof kozijnen minder onderhoudsgevoelig. Zorgeloos en rustig wonen verbetert de kwaliteit van het leven.
  • Goedkoper. Onderhoudsarme kozijnen met HR++ beglazing besparen je meer dan 1000 euro per jaar door de isolerende werking. Bovendien wordt je huis meer waard door kozijnrenovatie.
  • Veiliger. Inbraakpreventie is een belangrijke reden om te kiezen voor kunststof kozijnen.

Tags: kozijnen, ramen, deur