FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe kozijnen en deuren. Waar op letten?

Goede kozijnen gaan erg lang mee, dus het is belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de aanschaf. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten?

Er is een ruime keus in kunststof kozijnen, deuren en deurpanelen. Er zijn enkele tientallen klassieke en moderne voordeurpanelen ontworpen om je keuze goed aan te laten sluiten bij je persoonlijke voorkeur of de stijl van je woning.

Daarnaast zijn er nieuwe vleugeloverdekkende panelen die in zijn geheel over de deurpost vallen voor extra wering tegen inbraak. Goede kunststof-deuren hebben een hoge stabiliteit en slagvastheid en zijn daarom zeer duurzaam. De metalen kern van de meeste paneelvoordeuren garandeert eveneens een duurzame stabiliteit en een levenslange houdbaarheid.

1. Hout, aluminium of kunststof?
 Een goed advies bepaalt voor een groot deel de kans van slagen bij de keuze van het juiste kozijn. Kozijnen vervang je veelal maar eenmaal in je leven, dus laat je informeren door een bedrijf dat de keuze biedt uit hout, aluminium en kunststof. Dat maakt het mogelijk dat het advies neutraal is.

2. Inbraakwerendheid
 De wereld is er niet veiliger op geworden. Het inbraakwerend maken van je huis is dan ook een 'hot item' in de woonbranche. Met succes, want er wordt tegenwoordig minder ingebroken. Dat is grotendeels te danken aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een huis dat voldoet aan de normen die het keurmerk stelt, brengt de kans dat inbrekers slagen een factor 10 kleiner.

3. Vele voordelen 
Er zijn vele soorten kozijnen op de markt die onderling op gebied van kwaliteit sterk verschillen. Goede kunststof kozijnen gaan 75 jaar mee, zonder noemenswaardig onderhoud. Vooral kunststof kozijnen met dubbele beglazing leveren bovendien een enorme geluidsreductie op. Het bekendste voordeel is echter de besparing op je maandelijkse lasten door de isolerende werking van goede kozijnen.

4. Zelfreinigend glas (HR++)
 Er zijn diverse soorten beglazing. Een stelregel bij glas is, dat de duurdere soorten uiteindelijk het meeste voordeel en comfort opleveren. Dat maakt het dure HR++ glas tot een investering die zichzelf terugverdient. HR++ beglazing is inbraakwerend en ook zelfreinigend. Het biedt de hoogste besparing, de meeste veiligheid en het meeste wooncomfort.

5. Keurmerken
 Er bestaan vele soorten keurmerken, zoals KOMO en het SKG. Niet alle keurmerken zeggen echter iets over het totaalplaatje. In de kunststof branche is daarom een overkoepelend keurmerk ontwikkeld. Dat is het VKG Keurmerk. Van kozijnen die aan de normen van dit keurmerk voldoen kun je zeker zijn dat ze aan de strengste eisen voldoen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl