FANtv-nl-logo-mobile

Wanneer gebruik je welke lijmsoort?

Tijdens verbouwingen en verschillende klussen komt er regelmatig een tube lijm uit de gereedschapskist te voorschijn. Maar wanneer gebruik je nu welke lijmsoort?

Als je de lijmsoorten apart bekijkt, heeft ieder lijmsoort weer zijn eigen soorten. Zo heb je van de houtlijm, een klassieke sterke houtlijm, een sneldrogende houtlijm en een houtlijm voor zowel binnen als buiten. Volop keus dus, toch is het voor de klusser vaak een lastig karwei om het juiste te kiezen.

Om je keuze voor een lijmsoort makkelijker te maken heeft Pattex de lijmwijzer ontwikkeld.

Door stap voor stap een aantal vragen te beantwoorden, krijg je via de internetsite de juiste lijmsoort die je nodig hebt voor je klus. Vragen als wat wil je verlijmen, specificeer het materiaal en waarop wil je het materiaal lijmen brengen je naar de juiste lijmsoort.

Om het materiaal goed te kunnen verlijmen is het belangrijk dat de ondergrond, droog, stof- en vetvrij is. Je kunt deze goed ontvetten met de Pattex Cleaning Tissue of eventueel wasbenzine of aceton. Metalen zul je eerst moeten opruwen om een betere hechting te kunnen krijgen. Let op dat je ook eventuele verf- of laklagen verwijdert.

Vergelijkbare artikelen