FANtv-nl-logo-mobile

Anti slip voor gladde tegels

Gladde tegels in de badkamer zijn natuurlijk niet erg veilig. Dit probleem kun je oplossen door middel van een anti slip laag. Deze veiligheidscoating verkleint de kans op uitglijden.


De Anti Slip Veiligheidscoating is een transparante coating die de kans op uitglijden in de badkuip, de douche en op gladde tegels vermindert. Deze veiligheidscoating wordt veel toegepast in hotels, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, maar dit is natuurlijk ook ideaal voor thuis in de badkamer, de keuken of andere gladde ruimtes.


De Anti Slip Veiligheidscoating hecht op vele ondergronden zoals (geëmailleerd) plaatstaal, RVS, kunststof (acryl, PE, PET), badkuip en douchebak, (geglazuurde) tegels, beton, steen, metaal en hout.


De veiligheidscoating is eenvoudig aan te brengen, maar voordat je begint is het belangrijk om het oppervlak goed schoon en vetvrij te maken met de bijgeleverde spons en ontvetter. Spoel dit goed met schoon water na en maak het oppervlak droog met een pluisvrije doek, want je wilt straks natuurlijk geen pluisjes in je coating. Plak de te behandelen vlakken af met tape.

Er zijn twee componenten: component A en component B. Component A is de drager van de coating en component B zorgt er voor dat de coating uiteindelijk goed uithardt. Deze componenten voeg je samen, maar voordat je het op het oppervlak met de roller aanbrengt, eerst goed roeren met een houten spatel. Vervolgens kun je dit mengsel in de deksel gieten, deze kun je gebruiken als verfbakje.

Als je de coating aanbrengt is het nog wit, maar na zes uur is de coating transparant opgedroogd en na vijf dagen is de coating volledig uitgehard.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl