FANtv-nl-logo-mobile

kunststof kozijnen voor een nieuwe uitstraling

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor kunststof vanwege de vele overeenkomsten met hout maar nog meer vanwege de voordelen ten opzichte van hout.Het onderhoudscomfort is daarin het belangrijkste, dat is namelijk nagenoeg gereduceerd tot nul. Jaarlijks een sopje en het smeren van de bewegende delen is genoeg. Verder zijn er technisch gezien vanzelfsprekende zaken waar je helaas op moet letten omdat niet elk kunststof kozijn hier aan voldoet met alle gevolgen van dien:


Keurmerken
Let erop dat de kozijnen voorzien zijn van alle keurmerken. Dit zijn KOMO, SKG, het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het VKG-keur.Kunststof Keurkozijnen hebben al deze keurmerken. Als de kozijnen, zoals deze voorzien zijn van het VKG-keurmerk dan zijn ze sterk inbraakwerend. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen wat er tevens opzit bevestigd dit.


Isolatie
Kunststof Keurkozijnen kunnen net als bij hout uitgevoerd worden met HR++ beglazing voor optimale temperatuur isolatie. Ter vergelijking, het energieverliesgetal voor een spouwmuur is ongeveer 0,8 en die van het kunststof Keurkozijn is dan 1,1. Oud houten kozijnen met enkel glas hebben een verlies van 6. Dat is dus bijna 6x zoveel en dat brengt ook lagere stookkosten met zich mee.


Ook op het gebied van geluidsisolatie presteren kunststof Keurkozijnen goed. Trillingen worden door de beglazing in rubbers opgevangen. Verder bestaat het kozijn uit meerdere kamers, zeg maar delen die elk als buffer dienen zodat alle straatgeluid mooi buiten blijft. Ten opzichte van hout blijft dit overigens ook in de toekomst zo. Kunststof Keurkozijnen trekken namelijk nooit krom, dus er zal geen kiervorming ontstaan waardoor geluid naar binnen kan en nog erger, de warmte naar buiten kan.

Authentieke uitstraling
Naast de bovengenoemde punten kan het van belang zijn dat esthetische of functionele eigenschappen gewenst zijn. Ook daaraan kunnen de kunststof Keurkozijnen voldoen. Bij een oud huis bijvoorbeeld, hoort een authentiek kozijn. Omdat kunststof zo'n bewerkelijk materiaal is, is het mogelijk het een kleur te geven. Keurkozijnen zijn daarom in elke kleur te krijgen en desgewenst met houtnerf. Zo heb je de voordelen van kunststof met de uitstraling van hout.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl