FANtv-nl-logo-mobile

Shurgard: Gemak in opslag

Wie kent het niet, je hebt voor een bepaalde periode wat extra ruimte nodig om spullen op te slaan, maar waar vind je nu zo snel een opslagruimte?Goederenhotel' naar Amerikaans model slaat aan in Europa
Tegenwoordig heb je daar de self-storage voor. Een self-storage is een vakkundig beheerd 'goederenhotel' waar je spullen net zo veilig en vertrouwd kunt opbergen als thuis. Het grote voordeel is dat je zelf mag bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt en voor hoe lang.


De self-storage-centers van Shurgard ontstonden zo'n 30 jaar geleden in de Verenigde Staten. Het concept werd steeds populairder en ze groeiden werkelijk als paddestoelen uit de grond. Op dit moment zijn er vestigingen in de VS en Europa. Nederland telt inmiddels meer dan 30 vestigingen. 


Flexibel en veilig
Self-storage-centers liggen op goed bereikbare plaatsen, in of nabij een woongebied. Je kunt het gebouw herkennen aan de vuurtoren aan de buitenzijde van het pand. Elk Shurgard storage-center heeft 200 tot 800 opslagruimtes met een totale oppervlakte van 5.000 tot 6.000 m2. Elk opslagcompartiment is 3 meter hoog en heeft een oppervlakte van 1 tot 50 m2.


Er zijn ook verwarmde en geventileerde bergruimtes ter beschikking. Je kunt een ruimte huren voor een bepaalde periode – vanaf één week – of voor onbepaalde duur. Om te vermijden dat je meer ruimte huurt dan nodig is, geven medewerkers je desgevraagd graag deskundig advies. Advies is overigens slechts één onderdeel van de uitgebreide service: het self-storage center is een aanspreekpunt voor zowat elk probleem met betrekking tot het opbergen van goederen, van verpakking tot vervoer.


Rond de ''vuurtorens'' is alles toegespitst op een maximale veiligheid. Alleen geregistreerde klanten hebben er toegang, met een persoonlijke digitale code. In een contract is er bepaald welke gevaarlijke en wettelijk niet-toegestane goederen en voorwerpen je er niet mag opslaan. Het terrein, de deuren van de gebouwen en de toegang tot de opslagruimtes worden permanent bewaakt door camera's. Je hebt zeven dagen per week en indien gewenst 24 uur per dag toegang tot je gehuurde ruimte; het personeel bezit daarvan geen sleutel.


Je kunt om allerlei uiteenlopende redenen gebruik van de diensten van Shurgard: bouw- of verbouwingswerkzaamheden, ontruiming van de kelder of de zolder, een erfenis, een langere afwezigheid of een wereldreis bijvoorbeeld. 
 En je kunt er de meest uiteenlopende soorten artikelen opbergen: van meubelen tot oldtimers en van ski-uitrustingen tot carnavalsoutfits.


Niet alleen particulieren maken gebruik van de self-storage centers. Bedrijven benutten de flexibele faciliteiten graag voor het opbergen van archieven, voor het bewaren van seizoensgebonden decoratie- en promotiemateriaal, voor het tijdelijk onderbrengen van voorraden, als ophaal- en verdeelpunt van te herstellen apparaten, et cetera.


Toekomst 
Het systeem van Shurgard paart eenvoud aan veelzijdigheid en biedt daardoor een oplossing voor elk mogelijk ruimtevraagstuk. De manager van het self-storage center zoekt graag samen met jou naar meest geschikte oplossing voor elke uitdaging.

Vergelijkbare artikelen