FANtv-nl-logo-mobile

Garantieregeling voor je hypotheek

Als je je huis gaat verbouwen, heb je vaak extra geld nodig. Veel mensen sluiten hiervoor hun hypotheek opnieuw af. Met de Nationale Hypotheek Garantie wordt dit aantrekkelijker.Bij het oversluiten van je hypotheek kun je tegenwoordig in aanmerking komen voor de Nationale Hypotheek Garantie. Voorheen kon dit alleen als je een woning ging kopen.


De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een soort garantieregeling waarbij de geldverstrekker (meestal een bank) de zekerheid heeft dat de uitgeleende hypotheeksom altijd wordt terugbetaald. De geldverstrekker is daardoor bereid een rekeningkorting te geven van rond de 0,6% voor de gehele looptijd van de hypotheek.Om in aanmerking te komen voor deze regeling, moet je nog wel aan een aantal eisen voldoen:  • Er mogen geen kredieten (leningen) in de hypotheek worden meegenomen.

  • Hypotheek mag niet meer dan €250.000 bedragen

  • Je moet iets gaan verbouwen of verbeteren aan je woning of tuin

De laatste regeling is heel breed. Als je bijvoorbeeld een pot verf koopt van €50,- waarmee je je voordeur gaat schilderen dan verbeter je al iets aan je woning.


Om ervoor te zorgen dat de bank altijd zijn geld terugkrijgt, betaal je eenmalig 0,28% van de hypotheeksom aan het NHG. Deze kosten heb je snel weer terug verdiend door de lagere rente en de NHG kosten zijn ook nog eens aftrekbaar.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl