FANtv-nl-logo-mobile

Vliesbehang gemakkelijk aanbrengen

Vind je het ook altijd zo'n gedoe om met een emmer vol plaksel en een behangtafel te werken bij een behangklus? Denk dan eens aan vliesbehang!

De rug van vliesbehang is, de naam zegt het al, gemaakt van vlies. Het is daardoor vormvast en neemt het de natte lijm niet op. Lelijke naden behoren tot het verleden, want vliesbehang zet niet uit en krimpt niet. De banen kunnen zo, droog, tegen de muur gestreken worden. Alleen de muur moet ingesmeerd worden met behangplaksel. Met speciale vliesbehanglijm is dat een fluitje van een cent.

Kant en klaar
Deze kant en klare lijm smeer je gelijkmatig over de muur. Dit gaat heel netjes, want de lijm spat niet. Hierdoor kun je met vliesbehanglijm meer plakken dan met andere lijmen.

 

  

 

Na het insmeren van de muur kun je het behang direct op de muur aanbrengen. Met normaal behang is het van belang dat de banen meteen (lood)recht aangebracht worden. Met vliesbehang kun je jezelf nog corrigeren als een baan niet helemaal recht hangt of als de baan niet goed aansluit op de andere banen. Je kunt naar hartelust schuiven, het behang lostrekken en opnieuw tegen de muur strijken, zonder dat je risico loopt dat het behang scheurt. Dat is vooral handig als je behang met een motief aanbrengt, dat moet immers naadloos aansluiten. Nog een voordeel: het behang is moeilijk ontvlambaar en daarmee superveilig.

Vliesbehang hoeft niet in te weken zoals regulier behang. Als de banen recht tegen de muur gestreken zijn is het enige wat je nog hoeft te doen de baan even aandrukken, de reststukken aan de onder- en bovenkant afsnijden en klaar is Kees! Blaasjes, krimpende naden, het behoort allemaal tot het verleden als je vliesbehang gebruikt.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl