FANtv-nl-logo-mobile

Unidek efficiënte dakelementen

Nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan strenge normen qua energieverbruik. De dakelementen van Unidek voldoen aan alle eisen en dat scheelt een hoop tijd en geld.Bij het plaatsen van een dak komt veel kijken. Zeker bij nieuwbouwwoningen, want die moeten voldoen aan de zogenaamde Energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Dat is een waarde die aangeeft hoe energiezuinig de woning is. Sinds 2006 moet een woning een EPC-waarde hebben van 0,8 of minder. Dat lukt alleen door optimaal gebruik te maken van energiezuinige materialen. De dakelementen van Unidek werken optimaal mee aan een lagere EPC en hebben bovendien nog veel meer voordelen.


Dennis heeft bij de bouw van zijn woning gekozen voor de Condor sandwichelementen van Unidek. Deze dakelementen zijn tot stand gekomen met hulp van wetenschappers van diverse universiteiten en dat heeft geleid tot een uniek product. Met dit dakelement kun je namelijk vrije overspanningen maken tot wel zes meter. Gordingen (balken die horizontaal over de lengterichting van het dak lopen en het dakbeschot met de dakpannen dragen) zijn daardoor niet nodig.

In korte tijd werd het gecompliceerde dak van de woning van Dennis dicht gelegd met de groene sandwichelementen. Op de plek waar dakramen moeten komen is gebruik gemaakt van speciale Unidek daglichtelementen. Deze zijn extra breed én extra stevig. Daardoor kun je grote uitsparingen maken zonder bouwkundige voorzieningen.


De isolatiewaarde van de dakelementen is bijzonder hoog, ze zijn eenvoudig te monteren en relatief licht. De elementen kunnen zelfs al in de fabriek aan elkaar worden gekoppeld, waardoor je grote dakvlakken in één keer kunt vullen. De elementen zijn verkrijgbaar tot een maximale lengte van acht meter. De binnenkant is mooi wit afgewerkt, waardoor je ze zelfs niet meer hoeft te schilderen.

De voordelen op een rij:  • Zeer energiezuinig, scheelt fors in de energiekosten

  • Grote overspanningen mogelijk (en dus geen gordingen meer nodig)

  • Geen bouwkundige constructies nodig bij uitsparingen

  • Aan de binnenkant mooi afgewerkt, schilderen is niet meer nodigEPC
Theoretisch berekend energieverbruik van een gebouw aan de hand van een genormeerde berekening, waarbij rekening wordt gehouden met het energieverbruik voor verwarming (isolatie en ventilatie), koeling, bevochtiging, ventilatoren, pompen, warm tapwater, verlichting bij een bepaald gebruikersgedrag. Deze EPC-waarde is een dimensieloos getal en is een maat voor de energie-efficiëntie van een gebouw. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger het ontwerp.

Vergelijkbare artikelen