FANtv-nl-logo-mobile

Bescherming houten constructies

Een goed geïsoleerd huis levert voordelen op. Het wooncomfort neemt toe, energierekening daalt en minder geluidsoverlast. Het na-isoleren van huizen is dus de moeite waard.


Bij het na-isoleren van houten constructies aan de binnenzijde (bijvoorbeeld het dak) moet het hout tegen vocht worden beschermd. Vocht in huizen ontstaat door bijvoorbeeld koken, douchen, wassen en door het ademen van de bewoners. In een gemiddeld huishouden wordt dagelijks ca. 10 tot 15 liter vocht geproduceerd in de vorm van waterdamp. Dit vocht kan in de vorm van condensatie de constructie van een huis aantasten: hout gaat schimmelen en rot op den duur weg. Er kunnen daarnaast stankproblemen (muffe lucht) ontstaan. Het eindresultaat kan behalve beschadiging van uw woning ook een ongezond leefklimaat zijn.


Dampremmende functie (winter): houdt vocht vanuit de woonruimtes tegen door dampdciht gedragDroogfunctie (zomer): zorgt voor droging van de constructie door dampopen gedrag


Bij het isoleren moet daarom een goede dampremmende laag worden aangebracht tussen de isolatie en de binnenafwerking (bijvoorbeeld gipskartonplaten). Met de unieke en gepatenteerde folie Isover vario KM worden houten constructies optimaal beschermd tegen vocht. De klimaatfolie werkt als een 'ademende huid' en past zijn structuur aan op de luchtvochtigheid van dat moment. Zo blijft houtwerk voortdurend droog en beschermd en ontstaat een aangenaam en gezond woonklimaat.

Vergelijkbare artikelen